אטופיק דרמטיטיס מולוסקום

דיון מתוך פורום  רפואת עור

13/08/2006 | 07:04 | מאת: שרון

דר יקר אני אובדת עיצות בקשר לבני יותם בן ה 4 הסובל מפריחה רחבה של אטופיק דרמטיטיס במספר מוקדים לאחר שהיה לו שקט זמן רב . מה שמדאיג אותי מאד הוא יבלות המולוסקום שלפני שנה הופיעו אצלו במספר מועט כ 6 במספר וכעת הן כ 80 יבלות לפחות ועוד ידן נטוייה להתפשטות. אתמול ראתה אותו רופאת עור בכירה מנהלת מחלקה ולפי דבריה לא ניתן לצרוב אותו בשל הכאב הלא מבוטל של התהליך ובשל כמות היבלות הגדולה שתחייב הרדמה מלאה שאותי ממש מפחידה - ולמרות זאת היא לא בטוחה שהיבלות ימוגרו ומנסיונה ממקרים דומים מדובר בזן של מולוסקום שמרבה להתפשט ולשרוד. שאלתי אותה אז מה עושים ? בתשובתה היא המליצה לי על משחת מרשם נגד הגרד העז וציינה שנכין את עצמינו לשנתיים שלוש עד שהיבלות יחלפו מעצמן. אני פונה אלייך כי אני מעויינת לקבל חוות דעת שנייה שיש ברשותך ואשמח באותה הזדמנות אם יש הורים שיודעים לתת טיפים מנסיונם שיתרום לנו אנו נהיה אסירי תודה כי מדובר בסבל בל יתואר של ילד אומלל ואין מילה אחרת לתאר אותו. הוא סובל מגרד חמור שאני לא יודעת אם זה מהאטופיק דרמטיטיס או מהמולסקום. תודה וסליחה על אורך המכתב אחרי לילה קשה של חוסר שינה. תודה רבה מראש. שרון.

17/08/2006 | 20:03 | מאת:

הקו שלי לגבי מולוסקום הוא לא לטפל על ידי צריבות ולייזרים למיניהם, כי מדובר בוירוס שנעלם במקום שצורבים אותו ויכול לצוץ למחרת במקום אחר. אני ממליצה לחכות במולוסקום ולא לנסות להעלים אותו בשיטות אגריסיביות. היבלות חולפות לרוב תוך שנה שנתיים. המלצתי לך היא לתת טיפול מלא לגרד בטיפות פניסיטיל לפי המלצת רופא ילדים, לתת את הטיפול יום יום, בעיקר בערב כי הוא מרדים. בבוקר אפשר לתת סירופ של תרופה נגד גרד שאינה מרדימה. בנוסף לתת טיפול מלא לאטופיק. האם הוא מטופל במשחות עם קורטיזון לאורך זמן או עם אלידל- יכולות בהחלט להחמיר מולוסקום. חשוב לשמן את העור על ידי קרם לחות ולהמנע מסבונים.

08/03/2007 | 04:54 | מאת: גיל

היי תקראי את התשובה של הרופאה שמתיימרת להיות מומחית למחלות עור והיא אומרת בחצי פה שהיא לא י-ו-ד-ע-ת לרפא כמו שאר רופאי העור. היא צודקת הרופאה המומחית על הנייר .... אם לא הייתי מחפש בגוגל ומגיע לאפשרויות אחרות עוד הייתי חושב בתמימות שהטיפול נעצר אצל רופא העור והוא איזה הוא אלוהים או סגנו של אלוהים . תכנסי לאתר העור האלטרנטיבי ויש שם את המידע. פה מידע בקישור על מולוסקום באיבר המין : http://www.ramimor.co.il/category.asp?catcode=97 פה גם כן http://www.ramimor.co.il/category.asp?catcode=37 בהצלחה לך גיל הסייען (-:

22/08/2006 | 05:57 | מאת: מיכל

היי . יש שתי משחות מצויינות המחסלות היטב את היבלות האלה. באתר של רמי מור http://www.ramimor.co.il/ בהצלחה לך.