מספר שאלות

דיון מתוך פורום  פילאטיס

04/06/2007 | 12:37 | מאת: יוסי

קודם כל תודה רבה על תשובותיך המקצועיות בפורום זה. רציתי לשאול מספר שאלות: קודם כל מהי שיטת FNP והאם היא יכולה לעזור לכאבים שנובעים משרירים מקוצרים או מכווצים למשל באגן או בגב? מה היתרונות הטיפוליים של מסאז קרח ומתי הוא מומלץ? ומה תפקידו של SIJ בהיווצרות של כאבי גב תחתון או אחרים?

08/06/2007 | 21:50 | מאת: ליאור שניאור

שלום יוסי, שיטת הPNF- = קיצור של proprioceptive neuromuscular fascilitation . וכן, היא יכולה לעזור לנושאים שהעלית. מסאז' קרח יכול להפחית את טונוס השרירים, זאת אומרת, ברגע ששרירים , המתח בהם רב ( בעיקר אצל אנשים עם בעיות וכשלים עצביים כמו שיתוק מוחי או למשל שיתוק בפנים הקרוי bells palsy) אז הקרח יעזור. כמו כן, קרח מפחית או גורם ל"הרדמות" של אזור כאוב וכן במיקום של דלקת הוא יכול לעזור. כל זאת בתנאי שאינך עובר את תחום ה7 דקות ( פחות או יותר) כאשר הנך משרה או מבריש בקרח איבר כזה או אחר. הSIJ מהווה חלק מהבסיס לעמוד השדרה ולחוליות, כאשר בו תהיה בעיה , למשל של חוסר יציבות באזור, עמוד השדרה הנתמך ועומד עליות, יישא בלחצים מיותרים וכן, יסבול מכאבים. כמו כן, על אף התנועתיות במעטה שקיימת בו ( באופן יחסי) , נרהא כי בהנעת אזור זה ( ע"י אדם המומחה לכך) ניתן להשיג הפחתה של כאבים באזור ואלי גם בגב התחתון וכן לשפר את תנועתיות האדם באזור האגן ובמפרקי הירכיים. שבת שלום ואשמח לשאלות נוספות ליאור

10/06/2007 | 01:26 | מאת: יוסי

שוב שלום ליאור שאלה בקשר למאסז קרח מה דעתך על המלצה לעשות מסז קרח במשך 15דקות על השריר? מה פירוש חוסר יציבות במפרק? האם הכוונה שהוא תקוע? מי מומחה להנעתו? איזה סוג של תנועה כן יש בו? תודה מראש

מנהל פורום פילאטיס