ניתוח מעקפים ופילאטיס

דיון מתוך פורום  פילאטיס

18/10/2006 | 10:09 | מאת: ok

האם יש מגבלה כלשהי לעיסוק בפילאטיס עבור בחור בן 45 , שעבר לפני שנתיים ניתוח מעקפים? יש לציין כי מאז הניתוח הוא חזר בהדרגה לחיים רגילים, הוא צועד 3-4 פעמים בשבוע כ-5 ק"מ .

18/10/2006 | 21:55 | מאת: ליאור שניאור

שלום, מכיוון שפילאטיס היא שיטת אימון שבה קיימים כיווצים איזומטרים, זאת אומרת כיווצים של סיבי השריר שבהם הלב כמשאבה צריך לעבוד כנגד התנגדות חזקה יותר ( זרימת הדם לשריר דומה ליצירה של פקק תנועה בכביש שבעקבותיה נוצר לחץ ) אני הייתי נזהר מאוד מלעסוק בשיטה וכמו כן הייתי מתייעץ עם רופא קרדיולוג בכדי לקבל אישור סופי בנושא. אין זה דומה להליכה וכו' ששם באמת ישנו חיזוק אידיאלי לשריר הלב. לסיכום, התייעץ עם קרדיולוג חובה!! בברכת בריאות ליאור

01/07/2011 | 22:07 | מאת: אחות

אני אחות טיפול נמרץ ניתוח לב במשך 15 שנה. לא ידוע לי על כל מיגבלה לעסוק בספורט גם לא פילאטיס. הרופאים מעודדים את החולים לחזור לפעילות גופנית בהדרגה ובהתאם למצב החולה לאחר הניתוח. לגבי אנשים שתהליך ההחלמה שלהם תקין מומלצת חזרה לפעילות גופנית מיידית והדרגתית. לא ידוע לי עד היום על כל מיגבלה, למעט נהיגה ב-3 חודשים ראשונים בגלל החתך בבית החזה ואיחוי העצם. שריר הלב לאחר הניתוח מקבל אספקת דם טובה הרבה יותר מאשר לפני הניתוח ותיפקודו רק משתפר. בעקבות הניתוח אנשים זוכים לאיכות חיים טובה יותר . אני עצמי מתעמלת בפילאטיס.מהכרת התחום וכאחות, אינני רואה שום בעיה בוודאי לאיש שעוסק בפעילות גופנית בצורה כל כך אינטנסיבית והניתוח שלו היה לפני שנתיים. התייעצות אם רופא טובה תמיד

מנהל פורום פילאטיס