פילאטיס ופרקים

דיון מתוך פורום  פילאטיס

19/07/2006 | 14:25 | מאת: מאי

שלום רב! אני סובלת מדלקת פרקים ראומטואיד ארטריטיס,וזה מתבטא בכל הפרקים כמעט, בעיקר בכפות ידיים וברגליים. שאלתי היא, האם פילאטיס מזרון מועיל ואם אין סיכון לפגיעה/ החמרה אם התרגיל לא מבוצע באופן מדוייק. שמעתי שבמקרים של בעיות פרקים מומלץ יותר פילאטיס מכשירים כי זה עוזר לדייק בתרגיל. האם זה נכון ומה ההבדל בין מכשירים למזרון. תודה מראש מאי

19/07/2006 | 16:48 | מאת: ליאור שניאור

מאי שלום רב, אין עדיפות לפילאטיס מכשירים על פני פילאטיס מזרון בתייחסות לבעיות פרקים ( כדוגמת ה-RA) . היתרון של המכשירים הוא בכך שהם מלמדים את המתאמן את התנועה הרצויה ומסייעים לו בדיוק ובאיכות שלה....אבל את זה יכולה ללמד גם מורה מנוסה ואיכותית. גם רוב שיעורי המכשירים שאני מכיר נחלקים לעבודת רצפה המלווה בעבודת מכשירים ( גם וגם) הסיכוי להחמרה הוא אינדיבידואלי ותלוי מאוד בשגרת ובתוכן האימונים שלך ובכלל, בהתנהלות היומיומית שלך. בהצלחה ליאור

מנהל פורום פילאטיס