כאבי גב + פילאטיס

דיון מתוך פורום  פילאטיס

09/05/2009 | 12:14 | מאת: ענבל

שלום, אני בת 28 ומגיל צעיר סובלת מכאבי גב ופרקים. בנוסף לפני כשנה עברתי חבלה בלתי ישירה בברך ימין שהתבטאה בקושי ביישור, כיפוף ובעלייה במדרגות - לאחר טיפול פיזיותרפיה חל שיפור, אך זה עדיין לא מושלם. לאחרונה עברתי צילום ע"ש מותני ולאחר בדיקת אורטופד נאמר לי שמדובר ב"יישור לורדוזיס מותני + שינויים ניווניים התחלתיים באיזור מעבר גבי - מותני".הוסבר לי שלא נהוג לראות שינויים כאלה בגילי ומדובר ב"נורה אדומה" ושעליי להתחיל לשחות שחיית גב וחתירה על מנת למנוע כאבים נוספים וכמובן תרגילי חיזוק שרירי גב+בטן. כמו כן עליי לציין שבעבודתי אני יושבת כ- 10 שעות ביום, מה שבטח לא מוסיף למצב. בהמלצת הפיזיותרפיסט שלי נרשמתי לפילאטיס מכשירים (בפיזיוארט),רגע לפני שאני מתחילה רציתי לוודא שאכן פעילות זו מתאימה לבעיותיי ולא תגרום "נזק" נוסף, אשמח לקבל "טיפים" נוספים בנושא.

11/05/2009 | 15:26 | מאת: ליאור שניאור

שלום לך פילאטיס יכול לסייע לך בבעיותיך. יישור לורדוזיס מותני זה לא ממש נורה אדומה אלא זהו מבנה אנטומי של גבך ופשוט צריך ללמוד להתמודד עם זה. שינויים ניווניים ניתן להפחית על ידי הפעילות הגופנית וניהול אורח חיים בריא ( תזונה וכו') גם בעבודתך יש כללים פשוטים שניתן ליישם בכדי להקל על הישיבה המרובה. כל פעילות גופנית יכולה להסב נזקים אם לא תתבצע כראוי על ידי מדריך מקצועי. לסיכום, עסקי בפעילות גופנית, אפשר גם פילאטיס, הכל במינון נכון ומבוקר. בהצלחה ליאור

מנהל פורום פילאטיס