פילאטיס והריון

דיון מתוך פורום  פילאטיס

06/07/2006 | 18:59 | מאת: עמית

שלום.. ניסיתי לעשות חיפוש, אבל לא מצאתי שאלות בנושא... :-) אני מעוניינת לדעת האם יש איזושהי מגבלה לעשות שיעורי פילאטיס מזרון 1-2 פעמים בשבוע במהלך הריון בכלל ובחודשים הראשונים בפרט? תודה על תשובתך...

07/07/2006 | 19:10 | מאת: ליאור שניאור

http://www.la-briut.org.il/article/?id=ce203f75d7af81fe2ff6d28a6e8ff93c&did=339 עמית שלום, מילות החיפוש ב-google הן די בנאליות ומשלבות את הצמד "פילאטיס" ו-"הריון". הוספתי לך קישור ( לעיל) שבו תמצאי מאמר קטנטן על הקשר בין פילאטיס והריון. מבחינה עקרונית לגבי פעילות גופנית( ובתוכה פילאטיס)- ההמלצה היא לעסוק בפעילות גופנית שבה עסקת גם לפני ההריון ולא להתחיל משהו חדש עד 6 שבועות לאחר הלידה. במהלך ההריון משתחרר הורמון בשם רלקסין המגמיש את כל אזור האגן , מפרקיו ורצועותיו ( בכדי להכין את האזור ללידה) כך שקיים סיכוי מסויים לתנועתיות יתר וליציבות פחותה באזור זה.שרירי הבטן נמתחים ומרכז הכובד של גופך משתנה . חשוב יהיה להתאים את הפילאטיס לגופך ההולך ומשתנה מידי יום במהלך תקופת ההריון. אין שום מגבלה לעסוק בפילאטיס כל עוד העומד/ עומדת מולך הנו/הנה מדריך מקצועי אשר ידע לנתח את המצב ולהתאים את התנועה והשיטה למהלך הטבעי של ההריון. הריון קל ולידה עוד יותר :)) שבת שלום ליאור

07/07/2006 | 19:10 | מאת: ליאור שניאור

http://www.la-briut.org.il/article/?id=ce203f75d7af81fe2ff6d28a6e8ff93c&did=339 עמית שלום, מילות החיפוש ב-google הן די בנאליות ומשלבות את הצמד "פילאטיס" ו-"הריון". הוספתי לך קישור ( לעיל) שבו תמצאי מאמר קטנטן על הקשר בין פילאטיס והריון. מבחינה עקרונית לגבי פעילות גופנית( ובתוכה פילאטיס)- ההמלצה היא לעסוק בפעילות גופנית שבה עסקת גם לפני ההריון ולא להתחיל משהו חדש עד 6 שבועות לאחר הלידה. במהלך ההריון משתחרר הורמון בשם רלקסין המגמיש את כל אזור האגן , מפרקיו ורצועותיו ( בכדי להכין את האזור ללידה) כך שקיים סיכוי מסויים לתנועתיות יתר וליציבות פחותה באזור זה.שרירי הבטן נמתחים ומרכז הכובד של גופך משתנה . חשוב יהיה להתאים את הפילאטיס לגופך ההולך ומשתנה מידי יום במהלך תקופת ההריון. אין שום מגבלה לעסוק בפילאטיס כל עוד העומד/ עומדת מולך הנו/הנה מדריך מקצועי אשר ידע לנתח את המצב ולהתאים את התנועה והשיטה למהלך הטבעי של ההריון. הריון קל ולידה עוד יותר :)) שבת שלום ליאור

מנהל פורום פילאטיס