כיסא פיטבול- האם יש לו ערך מוסף על פני כיסא רגיל

דיון מתוך פורום  פילאטיס

10/09/2018 | 22:58 | מאת: נטלי

שלום ישנו דבר שנקרא כיסא פיטבול, שהוא למעשה כיסא, שבו כדור הפיטבול מהווה את מושב הכיסא, ומונח על בסיס עם גלגלים בדומה לכיסא משרדי רגיל (לעיתים משענת). ממליצים עליו לישיבה מול מחשב וכדומה, לצורך חיזוק שרירים ושיפור היציבה. השאלה היא כזו: אמנם בעברי הרחוק התנסיתי בישיבה על כדור פיטבול רגיל (לא בצורת כיסא), ואכן הרגשתי שהישיבה עליו מאלצת אותי לשבת זקוף ללא מאמץ. עם זאת, אני מנסה לחשוב אם אכן לכיסא פיטבול יש ערך מוסף בשמירה על היציבה לעומת כל כיסא רגיל. כלומר, אני מנסה להבין אם למעשה קיימת ייחודיות בלעדית לכיסא הפיטבול בעניין זה, ברמה שלא ניתן להשגה ע"י ישיבה על כל כיסא אחר. ניסיתי למשל לקחת כיסא פשוט, (לא כיסא משרדי), ולשבת עליו בקצה (כשהישבן לא מגיע עד לחיבור בין המשענת למושב, אלא בקיצוניות ההפוכה כשהישבן מונח בקצה השני של הכיסא), מבלי להישען עליו, תוך פישוק קל ביותר של הרגליים. הרגשתי שישיבה בצורה זו גם כן מאלצת אותי לשבת זקוף. לא ערכתי השוואה מקבילה בין הישיבה הנ"ל לישיבה על כיסא פיטבול, מאחר ועוד אין לי את הכיסא (שוקלת לרכוש). אשמח לדעת האם לדעתך צורת הישיבה המתוארת לעיל זהה למה שעושה כיסא הפיטבול (מבחינת אילוץ תנוחת ישיבה זקופה ללא מאמץ ומתן תנאים נוחים להתמיד בתנוחה זו)? או שעצם הצורה הכדורית של הכיסא מביא לאפקט שונה ממה שתיארתי באמצעות כיסא רגיל, ולא ניתן להשיג אפקט דומה בשימוש בכיסא רגיל? האם אכן הישיבה עליו מאלצת לישיבה זקופה מבלי לעייף?

היי נטלי , אכן כשמדובר בישיבה זקופה ומנח נכן של האגן אנחנו זקוקות לתמיכה נכונה לגוף , ישיבה זקופה תורמת לנו לחיזוק הזוקפים המחזיקים את עמוד השידרה , לחיזוק האגן ומונעת רפיון של אותם שרירים ,כשאת יושבת על כדור אכן הישיבה מאוד נכונה אך תלוי לאורך כמה זמן את יושבת, כלומר אם מדובר בישיבה ארוכה אז לאחר זמן מה הגוף מתעייף כי לא קיימת תמיכה לכל אורך עמוד השידרה , אפקט זה כן מתקבל מישיבה על כיסא פיטבול, גם ישיבה על קצה הכיסא כפי שתיארת לא תיתן תמיכה נכונה לאורך זמן .

מנהל פורום פילאטיס