כאבי ברכיים ארוכי טווח

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

11/05/2010 | 21:34 | מאת: לילך

שלום לכל המתעניין. אני סובלת מכאבי ברכיים מגיל 17 (לערך) בעקבות כדורעף, הייתי שחקנית מקצועית. מזה כחצי שנה, אני מתאמנת בחד"כ ובהתחלה השתמשתי בברכיות עם טבעת סיליקון לתמיכה בפיקה, לאחר כחודשים מה הורדתי את הברכיות ולא הרגשתי כאבים. אולם מזה כחודשים וחצי אני סובלת מכאבים בחלק הפנימי של הברך, בעיקר ברגל שמאל. לאחרונה התיחלו לי כאבים דומים גם בברך ימין. הכאבים מגבילים אותי בעמידה, ישיבה, הליכה, ריצה..כמעט תמיד, זה לא משהו כרוני, זה יכול היום לכאבו ומחר לא. ביצעתי צילומי רנטגן- בעמידה,שכיבה, SKY VIEW ומיפוי עצמות. "לא הודגמה כל קליטה בברכיים" אך בצילוים רואים כי "קיימת הצרות הסדק הפירקי המדיאלי דו צדדי בהשוואה לסדק הפירקי לטראלי ובצילומי SKY VIEW קיימת משיכה לטראלית של הפטלה, וייתכן עדות ל-LEPS. ואחרי הסיפורים נעבור לשאלות: 1. מה זה אומר כל הממצאים הללו? 2. האם אני יכולה להמשיך ולהתאמן? כי מאז שהכאבים נהיו רצינים אני לא רצה. 4. מה אני יכולה לעשות ע"מ לשפר את המצב? יש לציין שאני אוכלת כפית ג'לטין כל יום- במקום מגה גלופלקס, ומשתמשת בברכיות בעת מאמץ, כמו שהרופא אמר. תודה רבה מראש, וסליחה על הקשקוש.. לילך.

שלום לילך, קשה לתת עצה לפני בדיקה מדוקדקת לעיתים אפילו שהמצב נראה קשה ע"י טיפול פשוט ניתן לטפל בבעייה. חשוב לדעת שהבעייה בברך לפעמים קשורה למקור אחר כגון חוליות הגב. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית