MRI ברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

11/08/2009 | 21:13 | מאת: אלירן

שלום, לפני 3 שבועות סובבתי את הברך במשחק כדורגל, ביצעתי MRI ולהלן התוצאות: "נוזל תוך מפרקי בנפח מוגבר. המניסקיי שמורים ללא קרע. יש קרע מלא של הרצועה הצולבת הקידמית. הרצועה הצולבת האחורית שמורה. יש סיגנל מוגבר מסביב לרצועה הצידית המדיאלית ובין הסיבים. שינויים דומים נראים גם מסביב לרצועה הצידית הלטרלית. יש מוקד של בצקת עצם עם שקע אוסטיאוכונדרלי בקונדיל הפמורלי הלטרלי מעט קדימה מאיזור נושא משקל. יש בצקת עצם בטיביה המקורבת האחורית בעיקר בצד הלטרלי אך גם צד המדיאלי. יש מוקד של בצקת עצם בצד המדיאלי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי סמוך ומעט דיסטלית למוצא הרצועה הצידית המדיאלית. הסחוס המפרקי שמור פרט לאיזור הדחיסה בקונדיל הפמורלי הלטרלי. לסיכום: תפליט מפרקי. קרע מלא של ה ACL עם חבלת עצם משנית ב LFC וב LTP. קרע חלקי קל של ה MCL עם חבלת עצם ב MFC וב MTP. קרע חלקי של ה LCL עם בצקת מסביב. אין מזהים קרע חד משמעי במניסקיי." מה חומרת הפגיעה? האם חייבים לנתח? אודה להמלצה על אורטופד.

שלום אלירן, השאלה איך אתה מרגיש ואיך אתה מתפקד? באם אתה מרגיש טוב באמצעות טיפול שמרני ניתן לשפר את המצב, במידה ואתה סובל ומרגיש גרוע נסה לקבל המלצות מכמה רופאים על מנת להחליט האם יש צורך בניתוח, בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית