אבחנות של כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

10/12/2013 | 09:34 | מאת: אנונימי

בגלל כאבי ברכיים שנמשכו זמן רב והחלו בגלל אימונים לקראת הצבא הלכתי למספר אורטופדים מומחים לברכיים, אחד מהם איבחן אותי עם ברכי O ואמר שהדרך היחידה לתקן את הדיפורמציה היא ניתוח אבל שלא כדאי לעשות אותו כי אולי אם אשמור על סרגל מאמצים אצליח להמנע מכאבים. אורטופד אחר איבחן אותי עם Kissing Patellas ומתאים קלינית ל Misrable Malalignemt Syndrome לא מצאתי הרבה פרטים על זה אבל מה ההבדל בין זה לאבחנה של ברכי O? הוא המליץ על ניתוח FRMORAL AND TIBIAL DEROTATION,כמה קשה הניתוח הזה? מצד שני הבנתי שהרבה אורטופדים ממליצים לנתח מבלי סיבה אמיתית בשביל השם שלהם והניסיון שלהם. אגב אני נער בן 17, אודה לך על כל עזרה ועצה.

מאוד קשה להמליץ ללא איבחון מדוייק, מומלץ לא לרוץ לעשות ניתוח אם סיבה ממש רצינית. שווה לבדוק ולנסות שיטות טיפול שונים לפני שרצים לניתוח. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית