כאב בעקב דורבן או יבלת?

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

25/06/2013 | 20:42 | מאת: אור

שלום יש לי כאב נוראי בעקב שמאל כאב חד וזה מתלווה נקודות שחורות בתוך העור מה שתמיד חשבתי שזה קוצים וניסיתי להוציא אותם עם סיכות ולחתוך עם סכין אחרי שהרוסית את הרגל וכלום לא עוזר בכל אופן העור שלי שם קשה ממש וזה כואב לי בעיקר בבוקר וקראתי פה גם על האפשרות שזה דורבן וגם שזה יכול להיות יבלת יש דרך חד משמעית להבדיל בינהם? כי אני כבר בקושי מסוגל לדרוך על הרגל אני צולע תמידי וזה מתחיל לי עכשיו אותו הכאב ברגל השניה תודה לעונים

שלום אור, מאוד חשוב לפנות לטיפול מקצועי ולטפל בבעיה. במידה ולא תטפל הנזק עלול להתגבר. בהצלחה אלי נחום

12/07/2013 | 10:58 | מאת: ורוניקה

1.הימצאות דורבן בעקב נתגלה חד משמשעית על ידי צילום רנטגן 2. שינויים ברקמות מסיס אשר קורים כתוצאה מהדורבן וגם מההליכה המעוות נתגלים בבדיקת US של העקב, כדאי לבקש את שתיהן 3. הדריכה בבוקר היא הרבה יותר קשה משאר שעות היום, כנראה בגלל מנוחת הלילה. יש פתרון רגעי אמפירי להקלץ הכאב בעקב+כף הרגל. תחזיק בקבוק של 1.5 ל בפריזר, עם מיים קפואיום וברגעי כאב, תגלגל את כף הרגל על הבקבוק במשך זמן, לפי סבלנותך, 10, 20 דקות כאילו אתה מחלק את כף הרגל תוך כדי הזזת הבקבוק. קיימת פיזיוטרפיה וכדורים, עוזרים לפעמים. קיימים מדרסים מיוחדים שמורידים את הלחץ בדריכה בסופו של דבר כאבי הדורבן מעלמים אחרי תקופה באורך משתנה

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית