כאבים בברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

05/06/2013 | 23:53 | מאת: שמעון

שלום ד"ר אלי/הרי, אני בן 50, וזה תקופה ארוכה סובל מכאבים בברך ימין, הכאבים בעיקר בעלייה על סולם ועלייה במדרגות, לרוב אין לי בעייה בהליכה אם כי בזמן האחרון כשאני יוצא אחרי נהיגה ממושכת באוטו, אני מרגיש כאב קל, לפעמים יש לי מן דקירה של סכין באיזור הפיקה של הברך,עליי לציין שזה לא פתאומי זה כבר מספר שנים שיש לי בעיות עם הברך אך הם היו קלות ולרוב לא הציקו לי ביום יום, נכון לעכשיו זה החמיר והתחילה לי בעיה קלה גם בברך שמאל, בבדיקה אצל רופא, המליץ לי על על רצועת גנו טריין,וכן הפנה אותי לפזיוטרפיה, שאלתי האם לא כדאי ורצוי לעשות צילום של הברך או הברכיים כדי לקבל ממצא מדויק יותר, אגב הרופא אמר שכנראה מדובר בשחיקת הסחוס. האם כדאי להתחיל בספורט כלשהו, נגיד אופניים?, תודה.

שלום רב שמעון, כאבי ברכיים היא בעיה שכיחה, מאוד חשוב לאבחן את הסיבה לכאב, לרוב הכאב בברך מושפע מאזור מרוחק כגון חוליות הגב או אי איזון במפרקים הגורמים לשיניויים ולחץ בברך. למבנה הגוף יש השפעה על הברך לדוגמא מנח כף רגל לא מאוזן או רגלי O שגורמות על החלק הפנימי של הברך, מאוד רצוי להיועץ עם מומחה. יש להתאים את סוגי הספורט המתאימים לך אישית על מנת לא לשחוק את הסחוסים. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית