כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

01/04/2013 | 22:03 | מאת: אלכס

שלום רב, אני בן 38 רוכב אופניים כשלוש שנים האחרונות, בממוצע 60 קילומטר בשבוע. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש אי נעימות\כאב קל בברכיים- ההרגשה תוך כדי הליכה כאילו החלק העליון והתחתון של הרגל קשור אחד לשני ללא ברך ע"י רק עור. עם הזמן זה החמיר ונשלחתי ע"י אורטופד למיפוי עצמות + טיפול של 20 יום באטופן. ההמלצה הייתה להמשיך לרכב ולא לשים שרוול תמיכה לברך(השתמשתי בשרוול תמיכה זה עוזר לי). עכשיו בחגים כשבוע וחצי לא רכבתי ולא הלכתי יותר מדי ברגל והכאבים נפסקו ללא תרופה. השאלה שלי האם יש טעם לבצע מיפוי עצמות כאשר אין כאב, ז"א האם יראו את הבעיה? שאלה נוספת שרציתי לשאול האם ניתן לבצע טיפולים אלטרנטיביים כלשהם, משהו שיכול רק לעזור, ללא ביצוע בדיקות מלאות , והאם ניתן להסדיר את זה מול קופת חולים ? תודה רבה

שלום אלכס, לפי הבנתי המאמץ בזמן רכיבה או פעילות ספורטיבית גורם לכאבים בברך. ככל הנראה יש בעיה בברך. לכן ללא הבחנה מדוייקת לסיבת הכאב מאוד קשה להמליץ על טיפול. כדאי לך לפנות למומחה לבעיות ברכיים על מנת לאבחן את הסיבות לכאב ואת הפתרון לכאבים. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית