Mri

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

02/03/2012 | 00:03 | מאת: שרית

כאשר מפנים ל mri האם סורקים את כל הגוף או רק את החלק המבוקש?

שלום שרית, הדמיה בתהודה מגנטית (M.R.I) היא אמצעי הדמיה משוכלל ומתקדם, המבוסס על שימוש במגנט רב עוצמה, שידורי רדיו ומחשב. מכשיר ה- M.R.I מאפשר הצגת איברים פנימיים וביכולתו לזהות שינויים חולניים בגוף האדם, אשר אינם ניתנים לזיהוי ע"י מכשירי אבחון אחרים. כל זאת, ללא קרינה מייננת (קרני רנטגן). בדיקת M.R.I היא בדיקה בעלת רגישות גבוהה למערכות שונות בגוף, המשמשת לברור מחלות ונגעים, שאמצעי הדמיה אחרים מתקשים או נחשלים בזיהוים. זוהי הבדיקה הנבחרת לדימות השד, המח, עמוד השדרה, הצוואר והפנים, ומערכת שריר-שלד בגוף, הכוללת את הגפיים והמפרקים. היא מאפשרת לאבחן מחלות כלי הדם באופן לא פולשני ובלא צורך בצנתור. כמו כן, מספקת הבדיקה מידע מורפולוגי, דינמי, פונקציונלי ומטבולי על המערכות השונות בגוף. בגלל השימוש במגנט רב עוצמה, אסורה הבדיקה על אנשים הנושאים קוצב לב ושתלי מתכת שונים בברכה אלי

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית