אימוני ריצה

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

01/03/2012 | 05:23 | מאת: נ.

שלום, אני בת 26, מעוניינת להתאמן למרתון ת"א בסוף החודש למרחק 10 ק"מ. מבחינת כושר גופני אני רצה בערך 8-9 ק"מ, אני מאמינה שאם אתאמן אני אוכל בהחלט להגיע ל-10 ק"מ. הבעיה היא שאני מרגישה התחלה של כאבי ברכיים, ולכן בינתיים הפסקתי להתאמן. מאז ומתמיד בתקופות של מאמץ (קורסים בצבא, ריקוד, כושר), כשאני מתחילה טיפה להגזים, מייד אני מרגישה כאבים בברכיים. מעולם לא בדקתי את זה לעומק, הסתפקתי בלהיות קשובה לגוף. השאלה איך אפשר מצד אחד לא להתאמן יותר מידי כדי לא לפגוע בברך, ומצד שני להתאמן מספיק כדי להגיע לכושר הנדרש כדי לרוץ את המרתון. תודה

שלום לאצנית, כאב בברכיים בזמןמאמץ מעיד על בעיה בברך ובעיה באיזון הגוף. אני לא ממליץ לך לאמץ יתר על המידה את הברכיים מיכוון שאת עלולה לגרום לנזק כגון שחיקת סחוסים. רוצי להבדק אצל מומחה לפני שיהיה מאוחר. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית