קרע במיניסקוס המידיאלי והלטרלי - שאלה

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

12/01/2012 | 22:22 | מאת: דוד

שלום רב ! אודה לעזרתך בפענוח בדיקת הMRI ובקבלת החלטה האם לבצע ניתוח. התוצאות להלן : "יש קרע מורכב עם מרכיב אופקי של גוף המניסקוס המידיאלי ושל הקרן האחורית המגיע למשטח המפרקי התחתון. יש רושם של קרע אלכסוני כמעט אופקי של הקרן האחורית בגוף המניסקוס הלטרלי. הרצועות ללא קרע. יש מוקדים סחוסים גרמיים בטיביאה המקורבת הלטרלית עם סינגל מוגבל ואי סדירות של הסחוס באזור נושא משקל. ממצא דומה אך קטן יותר נראה בקונדיל הפרמורלי המידיאלי באזור נושא משקל. בקידמת הפמור הדיסטאלי באזור הטרוכליה של מוקד סחוסי קטן. יש שינוי בעוצת אות הסחוס ועצם בצורה מוקדית קטנה באספקט הלטרלי של הפיקה. לסיכום: קרעים במיניסקוס המידאלי והלטרלי עם מוקדים סחוסים גרמיים בMFC ובLTP ובמפרק הפטומפורלי." אודה לחוות דעתך ! בברכה , דוד.

שלום דוד, המלצתי באופן כללי תמיד יש להשתדל לא להגיע לניתוח. במידה והכאבים רבים ואתה מוגבל יש לשכול לעבור ניתוח. ממליץ לקבל חוות דעת נוספת. בברכה והצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית