באר שבע

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

11/01/2012 | 23:00 | מאת: ג'ניה

שלום! אני בת 22 מזה 5 סובלת מכאבי ברכיים. אובחן אצלי פלטפוס, גמישות יתר, פיקות נוטות פנימה וpatellar tendonitis bilateral. כאבים מתחזקים בעיקר בעמידה ממושכת, בעלייה במדרגות, כיפוף הברך (נשמעים הרבה קליקים) ולעיתים באופן ספונטני. אני עכשיו בטיפולים פזיותרפים ללא שינוי משמעותי. זה מה שהרופא רשם: בבדיקה קלינית: ברך ימין- מנח הברך תיקן. טווח תנועה מלא, ללא רגישות בסדקים מפרקיים, מקמורי שלילי, רגישות וחריקות מעל גידי הפיקה, מבחן תטינה שלילי. לחמן שלילי, סימן מגירה קדמי שלילי, סימן מגירה אחורי שלילי. ברך שמאל- (כנ"ל כמו ברך ימין) חוץ מרגישות בסדק המפרקי הפנימי. הדמיה: צילומי ברכיים- מבנה גרמי שמור. US ברך שמאל- נוזל בברך, נוזל סמוך לגיד הפיקה, אי סדירות במיניסקוס הפנימי. MRI ברך שמאל- ללא פגיעה ברצועות או במניסרים, אי סדירות בסחוס הטרוכליה. פיענוח של MRI ברך שמאל טכניקה:T1 קורונלי, PD/FC,ו PD סגיטלי, T2 ,אסיאלי PD בדיכוי שומן. המניסקי תקינים. לא נראה בהם קרע. הרצועות הצולבות תקינות. הרצועות הצדדיות תקינות. מנגנון היישור תקין. אי סדירות של הסחוס הפיקה בפצטה המדיאלית. אות מח העצם שמור, ללא בצקת או קו שבר. כמות מעט מוגברת של נוזל תוך פרקי. לסיכום: כונדרומלציה של הפיקה במידה קלה. מה יכול להקל לי על הכאבים? (נוגדי דלקת- לא עזר). הבנתי שאני אצטרך לעשות תריגילים לחיזוק השרירים כל החיים, האם זה ימנע את השחיקת סחוס? אם בגיל כל כך צעיר יש לי שחיקת סחוס האם להערכתך אני אצטרך ניתוח בעתיד? ובכללי מה המלצתך? תודה רבה

שלום גניה, מאוד קשה לי לענות לשאלותיך לפני בדיקה מקיפה ומדוקדקת. ממליץ לפנות למומחה בטיפול ברכיים . בהצלחה אלי נחופ

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית