שחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

05/11/2010 | 14:59 | מאת: איציק

אני בן 45 .יש לי כאבים בברך רגל ימנית ,שצצים (מדי מס' חודשים) כשאני עולה במדרגות. לפני כשנתיים אורטופד טען שאני יושב במשרד למשך שעות רבות בצורה לא נכונה באופןשרגליי מקופלות (בזוית פחות מ45מעלות)וזה מותח את הרצועות לפני כחודש אורטופד אחר טען,שהתחלתי בתהליך של שחיקת סחוס.המליץ על מגה גלופלקס,הליכה מדי יום ,ואופני כושר בעומס אפס. אני שואל : 1.מי מהאורטופדים הנ"ל צודק? 2.האם אופני כושר (וכן תרגילי קימה וישיבה) מאיצים את שחיקת הסחוס או שמשפרים את מצבי? תודה לרופא המשיב

אי אפשר לדעת מי צודק מבין הרופאים. כל אדם שונה וכל אחד מגיב אחרת. אני ממליץ לך לגשת לממומחה ברכיים לבדוק את מצבך ולהתחיל לטפל. בברכה אלי נחום

11/11/2010 | 19:06 | מאת: בונבון

סובלת מכאבים חזקים. אינני יכולה לכופף את ברך ימין במיוחד בעליה במדרגות, רופא המשפחה הפנה אותי לצלום רנטגן, התוצאה: ברך ימין:מודגמת התחדדות ב- EMINENCIA INTERCONDYL עקב ימין: הודגם דורבן פלנטרי מה דעתך? תודה

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית