כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

11/08/2010 | 22:06 | מאת: יוספה

שלום, ביתי נערה בת 17, רוקדת כ-10 שנים. בשנה האחרונה החלה לסבול מכאבים בברכיים. הכאבים בזמן ישיבה (כשהרגליים ב-90 מעלות, או בזמן ירידה במדרגות). אורתופד טען שזה מולד ואין מה לעשות, ושלח לפיזיותרפיה - עם הפירוט הבא: מובילזציות של הפיקה, שיפור מסלול פיקה, שיפור גמישות ITB, המסטרינגס וגסטרוקנמיוס. עשינו גם מדרסים לפי מצלצת הרופא. פעמיים גם נחבשה ב tayping .הילדה עושה פיזיותרפיה יומית בבית ומקבלת הוראות פעם בשבועיים מפזיותרפיסטית - אך אין שינוי. רציתי לשאול:1. האם באמת אין מה לעשות בנידון? הכאב פשוט מאוד מדאיג אותי.2. האם אין צורך בבדיקות מקיפות יותר ? 3.האם נטילת כדורי גלוקוזמין (1500 מ"ג)|+ קונדרוטין (1200 מ"ג) אינה מסוכנת ויכולה לשפר ולהפחית את הכאב ? תודה

שלום יוספה, קשה לדעת דרך פורום זה את מצבה המדוייק של בתך ובדיוק ממה היא סובלת. לא תמיד שהכאב בברכיים יש בעיה בברכיים לעיתים הכאב נגרם מסיבה אחרת כגון שינויים בחוליות הגב, תזוזה של האגן, ברכיים לא מאוזנות, רגל אחת ארוכה ואחת קצרה, שינויים במח הרגל ועוד מספר סיבות שונות שיכולות להשפיע על הברכיים, רק לאחר בדיקה מקיפה של כל הגורמים שציינת ניתן להבחן את הבעייה ואת דרך הטיפול, בדרך כלל כשהתלונה היא בברכיים הרופא והטיפול מיתייחסים לברכיים חשוב מאד לראות את הגוף כמכלול ולטפל בצורה היעלה ביותר. לפי דעתי אני מעריך שניתן לעזור לביתך במדה ותטופל באנשי מיקצוע, מקווה שעזרתי במידה ותצתרכי עוד הבהרות הרגישי בנוח לפנות שוב. שבת שלום אלי נחום=CRT

שלום יוספה, קשה לדעת דרך פורום זה את מצבה המדוייק של בתך ובדיוק ממה היא סובלת. לא תמיד שהכאב בברכיים ישנה בעיה בברכיים לעיתים הכאב נגרם מסיבה אחרת כגון שינויים בחוליות הגב, תזוזה של האגן, ברכיים לא מאוזנות, רגל אחת ארוכה ואחת קצרה, שינויים במנח הרגל ועוד מספר סיבות שונות שיכולות להשפיע על הברכיים, רק לאחר בדיקה מקיפה של כל הגורמים שציינת ניתן להבחן את הבעייה ואת דרך הטיפול, בדרך כלל כשהתלונה היא בברכיים הרופא והטיפול מיתייחסים לברכיים חשוב מאד לראות את הגוף כמכלול ולטפל בצורה היעלה ביותר. לפי דעתי אני מעריך שניתן לעזור לביתך במדה ותטופל באנשי מיקצוע, מקווה שעזרתי במידה ותצתרכי עוד הבהרות הרגישי בנוח לפנות שוב. שבת שלום אלי נחום=CRT

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית