כאבים בשני הברכיים

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

16/06/2010 | 14:01 | מאת: שובל חבר

0שלום ותודה מראש לכל המומחים, הקוראים ויודעי הדבר. כבר במשך שנה שלמה אני עם כאבים בשתי הברכיים (פחות או יותר מחודש יוני 09). הכאבים התחילו עקב ריצות שהייתי עושה בזמני הפנוי, התחלתי מ 2 קילומטר ובהדרגה עם הזמן הגעתי ל- 10 קילומטר בכל ריצה - 3 פעמים בשבוע. רק כשהגעתי למרחק המירבי - 10 קילומטר התחלתי להרגיש כאבים בברכיים במהלך הריצה, תחילה לא התייחסתי והמשכתי כרגיל, כעבור 4-5 ריצות שבהם הכאבים הורגשו שוב, היה לי קשה להמשיך בריצה ופחות או יותר מאז הכאבים מתלווים אליי עד היום בהדרגה ובתדירויות שונות. בחודש אוגוסט הייתי אצל אורתופד בבית חולים תל השומר, הוא בדק לי את הברכיים ואמר שהוא לא מוצא כלום, הוא הפנה אותי לעשות צילום רנטגן וגם שם לא נמצא דבר, אמר לי להקפיד על מנוחה והכאבים יעברו, דבר שלא קרה. חודשיים לאחר מכן הופניתי לטיפולי פיזיותרפיה דרך הצבא, כעבור שניים שלושה טיפולים הובחן על ידי הפיזיותרפיסט כי יש לי השטחה בכפות הרגליים, לא בדיוק פלתפוס, אבל כשאני עומד רגיל העקבים בכפות הרגליים נוטות פנימה וזה נראה כמעין השטחה, ואמר שאני זקוק למדרסים ולכן הכאבים בברכיים, כי כמו האורתופד הוא לא מצא דבר בברך. בחודש דצמבר, הצבא סיפק לי מדרסים לנעליים הצבאיות, מדרס שלא היה מספיק טוב, אמנם שיפר לי את התחושה בברכיים אך לא העביר את הכאב לחלוטין, בנוסף, המדרס לא נכנס לנעל האזרחית מה שגרם לי בסופו של דבר לשלם מכספי למדרס אזרחי. בחודש מרץ קניתי מדרס מחנות אורתופדית שהומלצה לי על ידי חבר שגם לו יש דבר דומה לשלי בכפות רגליו, המדרס נכנס הן לנעל האזחרית והן לנעל הצבאית. יש הטבה בכאבים אך הכאבים לא עברו לחלוטין. לעתים כשאני מעביר את המדרס מהנעל האזחרית לנעל הצבאית ולהפך אני חש בכאבים, בנוסף לכך, אני אינני מצליח לרוץ כיותר מ 10 דקות (פחות או יותר) מבלי להרגיש את הכאבים הדוקרים בברכיים. מאז חודש מרץ הייתי פעמיים בביקורת במקום שבו קניתי את המדרסים, כל פעם כדי להוסיף הגבהה / יציבות למדרס. לעתים אני מרגיש את הכאב בחלק העליון של הברך, לעתים בחלק התחתון של הברך (ממש במפגש עם העצם). לפעמים אם אני ישן עם מאוור או אם המזגן פתוח על קור, אני מרגיש כאבים בברכיים, לפעמים כואב לי יותר בברך ימין ולפעמים בשמאל. חוסר עקביות שמקשה עליי להבין מדוע ומתי הכאב נגרם ובאיזה עוצמות. היום, ה- 16.6 הייתי אצל אורתופד נוסף בחר"פ שבצריפין, הוא איבחן לי את הברך וכמו המומחים שבדקו אותי בעבר אמר שהוא לא מוצא משהו מיוחד, הוא הפנה אותי לעשות בדיקת MRI. כשהתחלתי להגיד לו שיש לי השטחה של כפות הרגליים שכנראה נוצרה עקב הספורט שעשיתי וממה שהובן לי יש קשר בין זה לבין הכאבים הברכיים, הוא אמר שאין שום קשר וניפנף אותי... אני כבר לא יודע מה לעשות, אני שומע גרסאות שונות, אני מיואש, אני כבר לא רואה סוף לברכיים. אם מישהו יודע מה זה יכול להיות, אני אשמח לקרוא, תודה.

שלום שובל, ישנם סיבות רבות לכאבי ברכיים ועד שלא אבדוק לעומק קשה לתת עצה. לעיתים יש תזוזה של המפרקים הגורמים לכאבים לפעמים הכאב מגיע מחוליות הגב ועד שלא אבדוק את כל מערכות הגוף ואת החומר הרפואי לא אוכל לתת עצה מדוייקת. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית