נגע אוסטאוכנדלי

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

12/06/2010 | 19:32 | מאת: קלרי

אספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם לכל עובי הסחוס בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים אקסיאליים 14-15 סדרה 6) ובגובה 4 מ"מ (חתך סגיטלי 8 סדרה 3) עם נגע תת קורטיקלי בסמוך בקוטר 5 מ"מ במישור הצדדי פנימי , 7 מ"מ במישור הקדמי אחורי (חתך אקסיאלי 15-16 סדרה 6) עם בצקת לשדית סביבו, ללא עדות לשבב אוסטאוכונדרלי מנותק. הנגע עשוי להתאים במאפייניו לנגע אוסטאוכונדרלי, דרושה בחתכים צפופים לאזור. CT השוואה לצילומי הברך ו/או לבדיקת מודגמים שינויים אוסטאוארטריטים התחלתיים עד מתונים באספקט הצדדי של המדור הפטלו-פמורלי עם דלדול הסחוס הפסט הלטרלי של הפיקה ויצירת ציסטות סוב-כונדרליות בסמוך. אין עדות לתהליך הרסני גרמי. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג אלכסוני בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המגיע קרוב מאוד אל המשטח הפירקי התחתון, לא ניתן לשלול בוודאות קרע. מודגם אות חריג אלכסוני מינימלי במרכז הקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי המגיע עד שורש המניסקוס אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המנגנון המיישר מודגם תקין. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה , מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 2.8 ס"מ.מה לעשות? אני בת 54

נא להפנות שאלה זו לפורום אורטופדיה בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית