התייעצות לגבי כאבים בברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

19/05/2010 | 15:49 | מאת: נטלי מ

שלום שמי נטלי אני בת 50ורציתי לקבל חוות דעת נוספת על הmri שעשעיתי. עקב כאבים חוזרים ונשנים של הברך ששום טיפול לא עזר להם ואחרי התייצעות עם רופא שבה הומלץ לי על ניתוח אבל גם עם חוסר וודאות של מה יש שם. זה הmri הבדיקה בוצעה בטכניקת stir, tse בשקלול pd, t2, t1, במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים. כמות קטנה של נוזל בברך. שינויי סיגנל עדינים תת קורטיקלי באיזור הספינות בטיביה ובפמור, מתאים לבצקת לשדית. ה-ACL מעובה ביותר והסיגנל בו גבוה, מתאים לניוון מוקואידי. MCL, PCL, LCL תקינים. המניסקים שמורים. מנגנון האקסטנציה תקין. ציסטה פופליטאלית קטנה. אין סימנים לכונדרומלציה פטלה. סיכום: שינויים נרחבים ב-ACL עם שינויי סיגנל בלשד העצם באזור האינסרציה של הACL. ה-MRI במקור נערך עקב חשד לקרע במיניסקוס תודה, נטלי

שלום נטלי, יש להפנות שאלה זו לפורום פענות MRI, לידיעתך לא תמיד ניתן בצילומים שונים לראות את הסיבה לכאב. בברכה צוות CRT

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית