פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20609 הודעות
16901 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

האוכל. . האם זה יכול להזיק? זה מוסיף טעם לאוכל, אני לא יודע אם זה בריא בכלל.. תודה!

15/06/2010 | 19:47 | מאת: צביקה קורן

כמון הינו תבלין בריא ומבריא. הוא מועיל למערכת העיכול ומכיל נוגדי חימצון ומינרלים שונים. הייתי מסתפק בכפית אחת ביום, אבל אם אין תופעות לוואי, אז זה כנראה בסדר. טיפ: כדאי לקנות זרעים ולטחון טרי במטחנת קפה. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 23:13 | מאת: רחלי

אני ניגמלתי מסוכר לבן לא שותה יותר. לכן אני לא שותה שתיה חמה. אני רוצה לשתות חליטה של גדילן מצוי. ונישאל השאלה האם סוכר ענבים הוא ממתיק טבעי ללא תוספת רעלים לגוף . תודה רבה

15/06/2010 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, יפה מאד שנגמלת מסוכר לבן, אבל למה לא לשתות משקאות חמים כמו תה צמחים טבעי? כדאי לשתות חליטות מעלי צמחים וגם מגדילן מצוי ללא המתקה. אפשר לקחת תמר, או משמש אורגני כממתיק טבעי. סוכר ענבים לא שונה בהרבה מסוכר רגיל - כדאי להימנע. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 16:07 | מאת: מכאל

שלום! האם אכילת כוסמת מתאימה לחולי צליאק

14/06/2010 | 19:22 | מאת: טובה בר-שאן

מיכאל שלום אכן כן בכוסמת אין גלוטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 15:16 | מאת: דנה

שלום! האם בחלב עיזים יש ויטמין b12 ? והאם יש ויטמין טיבעי של b12 מודה לכם

14/06/2010 | 16:15 | מאת: דנה

האם שמרים יבשים (לאפיה)מכילים b12

14/06/2010 | 19:27 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום בשמרים אין B12 בחלב עיזים יש קצת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 14:44 | מאת: ליאור

צביקה, תודה רבה על תשובתך!! אז אני רוצה לוודא- האם קישוא מגורד לסלט- קישוא לא מבושל? וגם סלק מגורד- סלק לא מבושל? זה בסדר?.. המשך יום נעים. ליאור

14/06/2010 | 19:28 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום זה מצויין וגם טעים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 13:10 | מאת: דורון

ברצוני לעשות יום צום ולשתות מיצי ירקות. האם אפשרי שאעשה רק ממלפפון וגזר? ומה הכמות וכמה פעמים?

15/06/2010 | 19:27 | מאת: צביקה קורן

דורון שלום, אתה יכול לעשות יום מיצים אחד עם מלפפון וגזר. אתה יכול לשתות 3-4 פעמים ביום 1-2 כוסות בכל פעם. זה לא יזיק אבל גם לא יועיל במיוחד. כדי להפיק תועלת מצום צריך לצום לפחות 3 - 5 ימים. את זה צריך לעשות בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא. בכל מקרה אני לא ממליץ לעשות יום צום כל שבוע. זה משגע את הגוף ועלול לפגוע בחילוף החומרים. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 09:44 | מאת: איריס

שלום רב איזה טיפול מומלץ למצב של דלקת עינים,עפעפים? האם לעשב חיטה,או מיץ נוני יש יכולת להתמודד עם מצבים דלקתיים? ומה לגבי שימוש בדבש מלכות ופרופוליס האם הוא יעיל במצבים כאלה(האם נכון הדבר שלענבים שחורים יש השפעה חשובה מבחינת ריפוי? אודה לעזרתכם איריס

15/06/2010 | 19:41 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, אני לא מכיר טיפול ייעודי לדלקת עיניים, למעט קומפרס של תה קמומיל. בכל מצבי הדלקת בגוף חייבים לחזק את המערכת החיסונים על ידי הפחתת שימוש במזונות "מחלישים" (סוכרים, מלח, כימיקלים ועוד) והוספת מזונות מחזקים ומבריאים. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי פירוט של המזונות המזיקים והמועילים. אני לא ממליץ לחפש "תרופות טבעיות" כדוגמת אלה שציינת בשאלתך, אלא לעשות שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. מציע שתפני בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 22:14 | מאת: טחי

טחינת שומשום עוז כתוב על זה שומשום מלא נבוט, טחון בכבישה קרה, ללא תוספות. אורגני. מה זה בדיוק נבוט? זה יותר מומלץ מטחינה משוםשום מלא רגיל או לא? יש לזה יתרון כלשהו?

14/06/2010 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הטחינה הזאת עשויה מגרגרי שומשום שהונבטו ולכן נחשבים איכותיים יותר. דר' פנינה בר סלע, הגורו של שיטת אן ויגמור בארץ, ממליצה על הטחינה הזאת וכך גם אני. אגב, ההנבטה מבטלת חלק מהחומצה האוכסלית ולכן ספיגת הסידן טובה יותר. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 21:17 | מאת: ליאור

שלום רב, בשל שאלות שהתעוררו מכל מיני מתכונים של מיצים, אני מבקשת לשאול: 1. האם צריך לבשל סלק לפני שסוחטים אותו למיץ? או כמו שהוא להכניס אותו? 2. האם סלק וגזר צריך/כדאי לסחוט עם או בלי קליפה? בתודה, ליאור

14/06/2010 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, 1. אין צורך ולא רצוי לבשל סלק לפני הסחיטה. לעשיית מיצי ירקות משתמשים בירקות חיים בלבד. 2. אפשר ורצוי לסחוט גזר, סלק ומפפון עם הקליפה, אחרי שקירצפנו אותם עם ספוג להורדת האבק והליכלוך החיצוני. רצוי מאד להשתמש בירקות מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 16:52 | מאת: Lir

שלום, שמעתי לאחרונה על סגולותיו של מיץ עשב החיטה. אין לי מחלות ספציפיות אך אין ספק שהמערכת החיסונית שלי "תשמח" לחיזוקים. בנוסף,לאור הרקע המשפחתי, אני מאוד חוששת מהתפרצות סרטן בעתיד. רציתי לדעת אם שתיית המיץ מומלצת לאנשים בריאים באופן כללי? אני לא רואה את עצמי קונה מסחטה, אך שמעתי שבחנויות הטבע יש מיץ מוכן שגם הוא יכול להיות אפקטיבי. כדאי לשתות אותו? אם כן-באיזו תדירות? המון תודה!

14/06/2010 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

LIR שלום, שתיית מיץ עשב חיטה מומלצת לאנשים בריאים ולאנשים חולים. מיץ עשב חיטה זה "מזון על" ולא "תרופה" שאנחנו נותנים לאנשים חולים. בגישת התזונה הטבעית אנשים בריאים ואנשים חולים צריכים לאכול את אותו המזון - משובח, טבעי ואיכותי. לא מומלץ להתחיל בכך רק כשמגיעה מחלה זו או אחרת... לא כדאי לקנות מסחטה לפני שמשוכנעים שהמיץ מתאים וטעים לנו ונשתמש בו על בסיס קבוע. עד אז אפשר לקנות מיץ בחנויות טבע (טרי או קפוא), או פשוט ללוס את העלים ולמצות מהם את המיץ. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 06:15 | מאת: גיא

האם בורגול גורם לעצירות?

13/06/2010 | 09:36 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, הבורגול עשור בסיבים תזונתיים ולא אמור לגרום לעצירות אם לך זה גורם לעצירות תימנע ממנו. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 01:44 | מאת: מאיה

1. האם אורז בסמטי מלא שמשרים אותו כל הלילה במים קרים במקרר, מאבד מערכו התזונתי? 2. האם גם שמשרים קינוא יוצא הטעם הלוואי, כי באורז כן יצא הטעם לוואי. תודה

13/06/2010 | 09:35 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, השריית דגנים, קטניות ושקדים מ ש פ ר ת את ערכם התזונתי ולא פוגעת בהם. לגבי קינואה, תנסי ותבדקי. אני לא מצאתי טעם לוואי בקינואה. "טעם" זה עניין אישי שנרכש מילדות. בהצלחה צביקה קורן

וטעימים שכדאי לשים באוכל. לא צריך הרבה ,רק כמה שישפרו את טעם האוכל. תודה רבה!

13/06/2010 | 09:33 | מאת: צביקה קורן

מ שלום, בגישת התזונה הטבעית משתמשים בתבלינים "מתונים" כמו: זעתר, בזיליקום, אורגנו, מיורן, כוסברה, שמיר, קימל, כמון שומר וכד'. כל התבלינים האלה הם אנטי סרטניים, מפיגי גזים במערכת העיכול ומשפרים את תהליך העיכול. בפרק המאמרים באתר שלי תמצא מידע נוסף. בהצלחה צביקה קורן

12/06/2010 | 21:30 | מאת: מ

סליקורניה? ויש לו טעם כמו מלח, והוא למעשה משמש כתחליף למלח. זה באמ תכזה בריא? ואפשר לצרוך ממנו בכמויות גדולות בניגוד למלח? תודה!

13/06/2010 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא שמעתי על הצמח הזה עד עתה. בחיפוש קצר באינטרנט מצאתי מידע כללי עליו, אבל לא את כמות הנתרן, או הגורם לטעם המלוח. לכן לא אוכל לתת המלצה בנושא. אני חושב שבכמות קטנה אפשר לצרוך אותו, כתבלין בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 10:57 | מאת: מיכה

יש צמח כזה והוא גדל בערבה וברמת נגב במים מליחים. הוא מופיע כעלים ירוקים ומשמש תחליף מלח בסלט. בארץ הוא לא נקלט אלא רק בחו"ל (צרפת, הולנד וכו').

11/07/2013 | 19:46 | מאת: מיכה

משרד הבריאות אישר השבוע לשימוש כתבלין את צמח הסרקוקורניה (סליקורניה רב-שנתי). הסרקוקורניה הוא פיתוח ישראלי וגדל על שפת ים המלח. עליו היבשים מכילים 7% נתרן בלבד (במקום 36% במלח), 16% חלבון, 3% אשלגן, קצת סידן וברזל. טעמו מלוח מאד ועדין.

11/06/2010 | 12:49 | מאת: רחל

שלום בדרך כלל מפריד מזונות. אני משתדל לא לערב עמילנים עם פירות וכ"ו. השאלה היא : האם דינו של (עדשים) או גרגרי חומוס טחון לקמח לצורך הוספה למאפה עם פרי , אסורה - כמו קמח מלא רגיל מחיטה או שיפון . או שהחומוס בעצם חלבון, והרי פנינה ממליצה לאכול פרי יחד עם נבטי עדשים -נכון אמנם ההנבטה משנה הרכב אך בכ"ז מה דעתך? לרעיון לשלב קמח חומוס באותה ארוחה עם פרי - פעם ב... בדרך כלל אוכל פרי עם אבוקדו או אגוזים. תודה לפירוט הסבר

11/06/2010 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ברור לי ממה מורכב "המאפה" שלך ולכן קשה להתייחס בדרך כלל מאפים סותרים את תורת הצירופים בשל ריבוי הרכיבים שבהם. אני לא מתלהב ממאפים ומעדיף שהמזון יהיה פשוט ככל שניתן ובכלל זה גם מזון מבושל. אם אתה אדוק בתורת הצירופים (אני לא) מדובר בשילוב לא רצוי שעלול לגרום לגזים ולהפרעות עיכול. אם לא, שווה לנסות ולראות איך הגוף שלך מגיב. בהצלחה צביקה קורן

11/06/2010 | 11:57 | מאת: אורית

שלום בתקופה האחרונה אני סובלת מנפיחות מוגברת. רציתי לדעת האם יש קשר בין נפיחות לסיביים תזונתיים (לאחרונה הקפדתי יותר לאכול סיביים תזונתיים) ואילו מאכלים ידועים כגורמים לנפיחות (פרט בקטניות)? תודה אורית

11/06/2010 | 16:17 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, יכולות להיות סיבות רבות לנפיחות כמו: אלרגיה למזון מסויים, אי סבילות ללקטוז, אכילת מזון "מגיז" (קיטניות, כרוב, כרובית, קולרבי, צנון), פטרייה במעיים (קנדידה) או טפילים אחרים, לעיסה מהירה ולא מושלמת, שתיית משקאות מוגזים, אי שמירה על צירופי מזון, מחלת מעיים דלקתית ועוד. כדאי שתתחלי לברר מה הסיבה לנפיחות המוגברת שהתחילה לאחרונה. אם לא עשית שינויים תזונתיים, כדאי לפנות לבירור רפואי. כדאי גם לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולעשות סדר בתזונה שלך. בהצלחה צביקה קורן

09/06/2010 | 18:36 | מאת: עודד

שלום רב רציתי לשאול 2 שאלות בנוגע לקטניות: 1. כפי שידוע לי מומלץ להשרות את הקטניות במים ולהחליפם מספר פעמים לפני הבישול - האם חלק מהמינרלים והויטמינים שבקטניה נשטפים יחד עם מי ההשריה? ואם כן האם יש דרך להקטין את איבוד המינרלים? 2. האם הקפאה של קטניות לאחר ההשריה עלולה לפגוע בערך התזונתי של הקטניה? והאם יש הבדל בין הקפאה בתוך המים או בלי מים? תודה! עודד

09/06/2010 | 19:01 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום 1.תהליך ההנבטה הוא מצויין כיוון שמעשיר את הקטנית באנזימים גורם לפרוק של תרכובות המקשות על עיכול. והויטמינים והמינרלים יותר זמינים. 2. לדעתי לא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2010 | 19:39 | מאת: עודד

תודה על תשובתך. אם הבנתי נכון - אין איבוד של מינרלים עם מי השטיפה - ולהפך מינרלים הופכים יותר זמינים. לגבי ההקפאה - האם יש להקפיא ללא מים או בכלי עם המים? תודה שוב

07/06/2010 | 22:11 | מאת: מיכל

מהי התזונה המתאימה לאדם שחלה בסרטן הערמונית?

09/06/2010 | 18:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום במצב כזה חשוב מאוד ללכת לדיאטנית טבעית קלינית שתבנה תוכנית תזונתית לאדם אך בגדול 1.מזונות אורגנים ללא אנטיביוטיקה והורמונים 2. להימנע ממוצרים מהחי כמו בשר עוף גבינות וכו לאכל הרבה עלים ירוקים , ירקות אדומים, כתומים, בצל ושום הרבה נבטים קטניות כמו עדשים, אפונה (לא סויה ורוטב סויה) אגוזים ושקדים ואגוזי ברזיל. כמובן יש לתת צמחי מרפא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ואני לא רעבה עד שעות הערב. האם זה בסדר?

07/06/2010 | 16:59 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, אם זה ל 3-6 ימים זה בסד לא מומלץ לאורך זמן. עלולים להיווצר חוסרים תזונתיים של חלבונים ושומנים. השאלה מה את אוכלת בארוחת ערב? בהצלחה צביקה קורן

07/06/2010 | 10:31 | מאת: שרה

קראתי רבות על מכון ותיק בארץ המציע גמילה מסוכרים וגלוטן. יש לי עודף משקל לא מאוד גבוה אבל אני אחרי לידה ולא מצליחה לשלוט באכילת המתוקים (שוקולד בעיקר). האם תכנית כזאת עשויה להועיל לי לדעתך? האם אתה מכיר תוצאות של תכנית כזאת לטווח ארו (במכון הם מדווחים על הצלחות מדהימות, אבל הם כמובן משוחדים). שאלה נוספת. אני עדיין מניקה ובחודש הראשון אסור לאכול שום פחממות כלל. האם דבר כזה יכול להזיק לתינוק שרק יונק?(שוב, הם אומרים שלא אבל...) לתשובתך אודה מאוד

07/06/2010 | 17:03 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, גם אני שמעתי על המכון הזה, אב רק דרך הפרסומים שלהם. אני לא מכיר מישהו שהתנסה בשיטה והחזיק מעמד לאורך זמן. אני לא ממליץ להימנע מפחמימות או משומנים למשך חודש ואפילו פחות. מציע שתחכי עד סוף ההנקה ואז תתנסי מבלי שזה ישפיע על תינוקך. בהצלחה צביקה קורן

12/06/2010 | 15:10 | מאת: נגמלתי

שלום, גם אני בררתי באותו מכון על הגמילה היות ולא הייתי מסוגלת לתפקד ללא סוכרים, (שלמעשה נפתרה לאחר הבנה כי יש לי בעיית ברזל חמורה). מנסיוני האישי והמוצלח אין צורך להוציא כל כך הרבה כסף על טיפול שלפעמים מצליח ולפעמים לא אלא לפנות לנטרופתיה שאני ניצלתי בזכותה...

07/06/2010 | 10:21 | מאת: רחלה

האם יש אפשרות של התמכרות לשמן פשתן? אני אשה בריאה בדר"כ, ורוצה לקחת שמן פשתן אחרי ששמעתי עליו ניסים ונפלאות, כדי לחזק את כל המערכות בגוף. אני רק מפחדת - מה יקרה כשאפסיק, האם לא יכולה להיות התדרדרות במצב הגופני, אחרי שהגוף בעצם מפסיק לקבל את החומר שהתרגל עליו? האם אני עלולה להרגיש חולשה שאני לא מרגישה עכשיו? תודה מראש.

07/06/2010 | 17:04 | מאת: צביקה קורן

רחלה שלום, שמן פשתן זה אוכל. זאת לא תרופה ולא סם ממכר. לא מתמכרים לשמן פשתן. עם זאת, כדאי מאד לגוון את התזונה ואת מקורות השומנים ולא להתבסס על מוצר זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

07/06/2010 | 09:24 | מאת: קרן

שלום אני בהריון בשבוע ה22 יש לי עצירות מאד קשה האם כפסולת שמן פישתן אורגני תעזור בעצירות תודה

07/06/2010 | 17:07 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "עצירות". הטיפול בעצירות לא נעשה באמצעות "תרופת טבעיות" אלא באמצעות תזונה נכונה. חבל שלא שאלת מה כדאי להוריד מהתזונה (שוקולד, גבינות קשות ועוד) ולא מה להוסיף... בהצלחה צביקה קורן

07/06/2010 | 08:43 | מאת: אור

אור העובדה שבגרעיני צ'יה יש הרבה ברזל - האם מותר לחולה פוליצתמיה ורה לצרוך אותם?

07/06/2010 | 17:08 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, שמעתי על "הלהיט" הזה. את יכולה להימנע, אם את חוששת. יש מספיק מזונות טבעיים. אגב, כמה זה "הרבה ברזל"? בהצלחה צביקה קורן

06/06/2010 | 21:34 | מאת: אמא דואגת

שלום, האם הגיוני כי תינוק בן 5 חודשים שהחל לפני כשבוע לאכול נוטרמיגן עקב רגישות לחלב יעשה קקי בצבע ירוק במרקם של מחית? יש לציין שהתינוק אינו מקבל בברכה את המעבר מהנקה לנוטרמיגן ואוכל כל 5 שעות ולא כל 3 כפי שאכלעד כה. כמו כן יש לציין שאנו מערבבים את האבקה עם כפית דייסת וניל ומעט סוכרזית לשיפור הטעם. תודה רבה

07/06/2010 | 17:10 | מאת: צביקה קורן

לאם המודאגת, ייתכן ומדובר ב"קשיי התסגלות" שיחלפו תוך כמה ימים אם לא תפני לרופא המטפל או לתזונאית בקופת חולים. אני לא הייתי נותן ממתיק מלאכותי כימי לתינוק בן 5 חודשים. בהצלחה צביקה קורן

06/06/2010 | 13:43 | מאת: גיל גיל

שלום רב איך בוחרים תוכנית תזונתית לניקוי רעלים תודה

07/06/2010 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

גיל שלום, כדאי לעשות את זה יחד עם מומחה לניקוי רעלים בצום ובתזונה טבעית. אני לא ממליץ לנסות שיטות "ניקוי" אחרות (צמחים, גלולות, שיקויים, חוקן) ללא ביצוע צום ושינוי תזונתי. בהצלחה צביקה קורן

04/06/2010 | 22:58 | מאת: לטובה

שלום טובה. אני בת 26 ובגיל 17 החלה אצלי הפרעת אכילה. כיום מצבי אינו כה רע, כלומר, אני אוכלת בריא, עושה ספורט,מודעת לעצמי ולנזקים שאני מביאה על עצמי אם לא אוכל, משתדלת לא להגרר אחרי המחלה ונלחמת בעצמי יום יום כדי לשמור על משקל אידיאלי ולא לרדת יותר מדי. אני יודעת שכבר ממזמן הייתי צריכה לטפל בעצמי אצל מטפל מוסמך/פסיכולוג אך נמנעתי מכך כי לא הייתי בשלה לטיפול, לא הרגשתי שאני מסוגלת ללכת לטיפול. כיום כשהמודעות שלי גבוהה אני מעוניינת מאוד לטפל בעצמי. למרות המודעות אני מנהלת מלחמההיומיומית עם המחשבות על אוכל שמציפות אותי, אני חיה חיים לא טובים ונמנעת מהנאות החיים. עדיין מאוד קשה לי ואין לי ברירה אלא ללכת לטיפול., לכן אני פונה אלייך ושואלת: האם את יכולה להפנות אותי למטפל/ת שזהו תחומו/ה ושיוכל לעזור לי. חיפשתי באינטרנט אודות מטפלים כאלה אך הוצפתי בשיטות טיפול שונות ובמטפלים שונים כך שאינ ייודעת במי לבחור. מטפלים מאיזור אשדוד ועד תל אביב יהיו טובים לי מבחינת מרחק מביתי. המון תודה, שלי

05/06/2010 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום לדעתי את צריכה שילוב של טיפול תזונה וטיפול שיעזור לך להתמודד בראש עם הפרעת ההאכילה אני מטפלת בתזונה ורפלקסולוגיה שיכול לעזור לך, את יכולה להתקשר אלי ונדבר ותראי אם מתאים לך (054629699). אפשרות נוספת היא ללכת לאנשים שעוסקים בדמיון מודרך , פסיכותרפיה או אפילו פסיכולוג התנהגותי קוגניטיבי. כנסי לאינטרנט ותבדקי אפשרויות שמתאימות לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/06/2010 | 21:29 | מאת: אלי

ד.נ. האם יש לאחד הממתיקים (הטבעיים?) הבאים תכונות מיטיבות שאינן קיימות (או שקיימות במידה פחותה) בממתיקים האחרים, מבלי שיש לו תכונות שליליות לעומתם: אגבה, סילאן,דבש, מזון מלכות, מולאסה, סוכר חום? תודה מראש. אלי

05/06/2010 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום סילאן ,דבש, מולסה ,וסוכר חום כולם סוכרים המכילים ריכוז גלוקוז וסוכרוז גבוהים מאוד לא מתאימים לסכרתיים לעומת זאת האגבה היא אכן ממתיק הסוכר אינו נספג לגוף ולכן חולי סכרת יכולים להשתמש בו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/06/2010 | 21:16 | מאת: אלי

שלום רב, האם חילבה היא צמח מרפא, המוריד את רמת הסוכר בבני אדם? ואם כן, האם כמוסות חילבה מתאימות למטרה זו והוכיחו את עצמן? ומצד שני, האם הן בטוחות לשימוש, או שיש להן תופעות לוואי? בברכה, אלי

05/06/2010 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום חלבה זה צמח ממשפחת הקטניות המצויין להורדה של כמות הסוכר לסכרתיים הוא בטוח לשימוש היום הקפסולות מכילות 540 מ"ג. אפרופו ניתן להנביט זרעי חלבה ולאכל את הנבטים בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

03/06/2010 | 19:48 | מאת: איילת

האים משהו מהקוראים עשה את הדיאטה של יחיאל ספרא אנא שתפו אותי איך הלך לכם וכמה ירדתם ומהו הטעם וכו... אנא כתבו לי בדחיפות אני מיואשת מעודף המשקל שלי

05/06/2010 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום הרעיון הבסיסי הוא לאכל מרכיבים שנחוצים לגוף לחילוף החומרים שלו ולתפקוד יעיל של הכבד. אל תחפשי תרופות קסם הצעתי לך גשי לדיאטנית קלינית טבעית שתתאים לך את אשר את צריכה להגברת חילוף החומרים שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/04/2011 | 10:23 | מאת: רינת

אפשר בבקשה לקבל את הטלפון של יחיאל ספרא??????

03/06/2010 | 08:39 | מאת: שמעון

קיבלתי כמות גבינה מיוצרת מחלב עיזים וכבשים מאחת ממדינות מזרח אירופה הגבינה היא מייצור ביתי והיות ואני שומר על אוכל לא שומן הייתי רוצה לדעת עם מה אחוזי השומן בגבינות מהסוג הזה אודה על תשובתכם

04/06/2010 | 06:04 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, אתה יכול לפנות למעבדת מזון לבדיקת אחוז השומן בגבינה שקיבלת. בהצלחה צביקה קורן

02/06/2010 | 20:36 | מאת: אתי

אילו פירות מכילים פרוקטוז?או פירות המכילים מעט פרוקטוז?

03/06/2010 | 05:56 | מאת: צביקה קורן

שלום אתי, מתוך ויקיפדיה: "פרוקטוז (Fructose), הקרוי גם סוכר פירות, הוא סוכר פשוט (מונוסכריד), שניתן למצאו בסוגי מזון רבים. השם הכימי הרשמי של התרכובת הוא Levulose. פרוקטוז מהווה אחד מסוכרי הדם החשובים, יחד עם גלוקוז וגלקטוז. סוגי המזון הבאים מכילים כמות ניכרת של פרוקטוז (בדרך כלל יחד עם גלוקוז וסוכרוז): * דבש - מכיל כ-40% פרוקטוז. * פירות עץ * ענבים * מלון * ירקות שורש * בצלים יש שפע של מידע באינטרנט - תעשי חיפוש בהצלחה צביקה קורן

02/06/2010 | 17:30 | מאת: רעות

היי, הנני צמחונית למעלה מעשור לצערי מעולם לא אכלתי מספיק דגנים, לא אוכלת כמעט בכלל מוצרי חלב וגבינות וידוע לי שאיני צורכת מספיק חלבון ליום. מה עלי לאכול כל יום כדי כן לשמור על אחוז חלבון תקין , אני לא רוצה לצרוך תוספי חלבון, מעדיפה דרך התזונה. מרגישה את מחסור החלבון בגופי, זה החל להתנקם בי עוד ממזמן.. בהנחה שאני אוכל קינואה, כוסמאת', גבינה לבנה 5%, כמה כוסות מהדגנים צריך לצרוך ליום? וכמה מהגבינה..? המון תודה מראש

02/06/2010 | 18:47 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, אני לא בטוח שחסר לך חלבון בתזונה. סביר יותר להניח שיש לך חוסרים של ויטמינים ומינרלים ומכאן התחושות ש"חסר לך חלבון". אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית כדי "לעשות סדר" בתזונה שלך ולהבטיח שלא ייגרמו נזקים בריאותיים. היעוץ כולל תישאול יסודי ומקיף. בהצלחה צביקה קורן

02/06/2010 | 09:50 | מאת: שרון

בס"ד שלום צביקה. אני באמצע צום מיצים, היום ה-11 של הצום, אני עדיין חש חולשה די גדולה האם זה נורמלי למשבר ניקוי? יש לציין שביום יום, אני אוכל את רוב מזוני חי, כמעט ללא חלבונים מן החי, אני נמצא בתהליך של ניקוי כבר הרבה זמן וחשבתי שאולי הצום יקדם אותי, אבל אני קורא פה ושם שחולשות אמורות לעבור לאחר כמה ימים, אולי זה השתפר מעט אבל עדיין חולשה די רצינית. אשמח לתשובה, יום טוב ושבוע מצוין.

02/06/2010 | 18:53 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, האם יש לך ידע וניסיון בביצוע צומות? אם לא, ואם אין מישהו מקצועי שמלווה אותך, אני מציע לך להפסיק את הצום באופן הדרגתי. חשוב מאד לדעת כיצד להתכונן לצום, כיצד להתנהג בזמן הצום (ובכלל זה טיפול בתופעות כמו חולשה, כאבי ראש, בחילות ועוד) וכיצד לסיים את הצום. זה לא משהו שעושים מקריאות ספר או כתבה באינטרנט - צריך פיקוח, הדרכה והשגחה מקצועית. לשאלתך, החולשה אמורה לחלוף אחרי שלושה ימים, אבל, כל אחד מגיב בצורה שונה. בהצלחה צביקה קורן

01/06/2010 | 11:28 | מאת: קרן

שלום, רציתי לדעת מהי אותה חומצת לימון שמופיעה כמרכיב בכל כך הרבה מצרכים, והאם היא מזיקה. תודה.

02/06/2010 | 19:00 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, חומצת לימון נמצאת באופן טבעי בפירות וגם מיוצרת באופן תעשייתי ומשמשת כתוסף מזון לשימור ולמתן טעם למזון. בכמות קטנה היא לא מזיקה. מידע נוסף תמצאי בקישורים המצורפים, או שפשוט תקישי בגוגל: "חומצת לימון" http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-CitricAcid.htm http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%94_%D7%A6%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%AA בהצלחה צביקה קורן

01/06/2010 | 08:56 | מאת: אמיר

איזה צמח אתה ממליץ לקחת לניקוי הרעלים מהגוף?

02/06/2010 | 18:56 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, אני ממליץ לא לקחת צמחים לניקוי רעלים. ניקוי רעלים הוא תהליך רציני שכולל הכנה, ביצוע, יציאה ומעבר לתזונה טבעית ואיכותית שמונעת הצטברות רעלים בגוף. ניקוי רעלים יש לעשות בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא. במהלך הניקוי שיכול להימשך 3 - 14 יום, אפשר לקחת צמחי מרפא ייעודיים לניקוי כבד. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2010 | 13:28 | מאת: אוריאן

ANTI TTG(IGA) 5.30 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.*.......) Negative ANTI DGP 6.44 IU/ML ( 0.00- 20.00) (..*......) Negative

???????

03/06/2010 | 05:47 | מאת: צביקה קורן

אוריאן שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית, אנחנו לא מפענחים בדיקות רפואיות. מציע שתפנה לרופא המטפל, לאלרגולוג, או לפורום רפואי. אחרי שתקבל איבחון, נשמח לעזור לך. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2010 | 06:27 | מאת: איציק

אני בן 37, בדקתי היום בבוקר והסוכר היה לי 138 איך אפשר להוריד את הסוכר במיידי. ומה אני יכול לעשות כדי שהסוכר לא יעלה לי שוב... לציין שאני מקבל גלוקומין... תודה ויום טוב...

01/06/2010 | 05:28 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, בתזונה הטבעית אין "תרופות פלא" ואין פתרונות אינסטנט. הנזק נגרם במשך שנים והתיקון יכול לקחת שבועות וחודשים. מציע שתפנה "במיידי" לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בינתיים תימנע מסוכרים ופחמימות פשוטות ותוסיף לתזונה ירקות חיים ומבושלים קיטניות, שקדים ואגוזים ומעט דגנים מלאים. כוסמת מורידה רמת סוכר בדם. אגב, פעילות גופנית נמרצת וסדירה היא אחת "התרופות" לאיזון רמת הסוכר בדם. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2010 | 01:06 | מאת: אילן

האם ידוע מתי מתחילה ההשפעה של הכורכום לעבוד כי אני צורך אותה כבר למעלה מ 3 שבועות ולבנתים לא מרגיש שינוי כמו שאמרו לי שזה לוקח הרבה זמן אודה לך על תשובתך

31/05/2010 | 04:49 | מאת: טובה בר-שאן

אילןשלום אינני יודעת ממה אתה סובל אך ברור שאם אתה לוקח כורכום אכן זה לוקח זמן וגם דורש שינוי נוסף בתזונה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/05/2010 | 18:27 | מאת: צביקה קורן

לכל שוחרי הבריאות הטבעית, מחר בעשר בבוקר אני מופיע בשידור ישיר אצל יעל צדוק ברשת א' בתוכניתה "בריאות שלמה". בשבע וחצי בערב תוכלו לשמוע את דעתי על האלכוהול ב"רשת מורשת" בתוכנית "העיקר הבריאות". גם זה ברשת א'. בתדר: 8.5FM ו- 100.7FM האזנה נעימה... יום טוב, צביקה קורן תזונאי, מנחה סדנאות צום מיצים 03-5340487 054-4258544 www.zom.co.il

31/05/2010 | 04:50 | מאת: טובה בר-שאן

צביקה היקר בהצלחה גדולה טובה בר- שאן

מה,ההבדל,מבחינת,הכשרה,בין,צביקה,לבין,טובה? אני,צריכה,איזושהיא,ייעוץ,אישי,ולכן,אני,שואלת

אתי שלום כנסי לקורות חיים שלנו ותראי את ההכשרה שלנו אך בגדול צביקה התמחה בצומות מיצים ואני התמחתי בטיפול בתזונה וצמחי מרפא ורפלקסולוגיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/05/2010 | 06:54 | מאת: נועה

צביקה קורן הוא מומחה בתזונה טבעית ובצומות מיצים. הייתי אצלו בייעוץ אישי, למדתי הרבה והוא מאד עזר לי. אם את מחפשת "הכשרה" ו"תעודות" כדאי שתפני לדיאטנית קלינית שלמדה 4 שנים במוסד מוכר. אם את מחפשת יעוץ בתזונה טבעית, את יכולה לפנות לטובה או לצביקה. אגב, כדאי שתקדישי כמה דקות לקריאות תשובות של צביקה וטובה בפורום, כדי להתרשם ואולי לקבל תשובות לבעיות שלך.

28/05/2010 | 14:25 | מאת: רונה

היי שמי רונה,אני בת 17 ואני רוצה להרזות,אני הולכת לחדר כושר באופן קבוע,אבל!!!! התזונה זה הדבר הראשון!! האמתי שקראתי כל כך הרבה כתבות על בריאות ואוכל שכבר אני מבולבלת,אני כבר לא יודעת מה כן אני צריכה להכניס לפה ומה לא. עכשיו,קראתי לפני מספר ימים את הספר "שווה בטירוף" של רורי פרידמן.היתי בהלם מימה שהיה כתוב,על אכילת מוצרי חלב,ביצים ובשר-שכולם לא בריאים. זה שינה ל י לגמרי את ההראייה לגבי מזונות שאני רגילה אליהם. אני חושבת שאני רוצה לאמץ את זה לחיים שלי,אכילה טבעונית . אני לא יודעת למי לפנות,מי יכול לעשות לי תפריט או ייעוץ פרטני שמותאם לצרכים שלי.. למי אני יכולה לפנות? אולי דרך קופת החולים?אני פשוט בכללית,ואני יכולה ךפנות לדיאטנית,אבל אני לא רוצה לפנות לסתם דיאטנית אלא לדיאטנית טבעונית,מי שהו יכול לעזור לי פה ? רונה.

28/05/2010 | 19:15 | מאת: טובה בר-שאן

רונה שלום אכן את צודקת אם את רוצה להפוך באורח חייך לטבעונית חשוב שתלכי ליעות תזונתי על מנת שלא יווצרו לך חסרים. את בגיל צמיחה ולכן חשוב מאוד שתקבלי את כל מרכיבי המזון שאת צריכה את יכולה לפנות לתזונאית קלינית טבעית כמוני וכמו צביקה קורן וגם להתייעץ עם דיאטנית בקופת חולים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

28/05/2010 | 19:43 | מאת: שגית

היי רונה, במידה ואת גרה באזור המרכז אוכל להמליץ לך על תזונאי מעולה. אם מתאים לך כיתבי לי. [email protected]

28/05/2010 | 07:23 | מאת: אלעד

את התוסף יש לקחת אחרי האוכל או לפני? אותה שאלה לגבי פרוביוטיקה?

28/05/2010 | 13:13 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, "אומגה-3" זה שמן דגים. אתה יכול לקחת לפני בזמן או אחרי הארוחה. לגבי פרוביוטיקה, תקרא את הוראות היצרן על גבי העטיפה. יש הממליצים לקחת שעה לפחות לפני הארוחה, או אחריה. בהצלחה צביקה קורן

04/06/2010 | 15:11 | מאת: אופיר רוזנזפט

תהיו הוגנים. או שאתם לא מפרסמים אף יצרן או שאתם נותנים יד חופשית לפרסום שעוזר לצרכנים. גם אני יכול לשאול שאלה בצורת: "ראיתי באתר www.omega3sage.com אומגה 3 צמחית. האם הי באמת יותר טובה מאומגה דגית עם רעלים?" נו באמת... או שאתם מקצוענים ולטובת הצרכנים או שאתם לטובת המפרסמים ואז זה אחרת לגמרי!

26/05/2010 | 12:52 | מאת: דלית

000000054 שלום, בני התינוק בן שנה אינו אוכל מוצרי חלב, אשמח לקבל רשימה לתחליפים ראויים וטעימים. אני מוצאת את עצמי נותנת כל היום אבוקדו... תודה

27/05/2010 | 05:51 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, בחלק גדול מהמקרים בהם אדם אלרגי למוצרי חלב פרה, מעבר לאכילת מוצרים מחלב עיזים עשוי לתת מענה לבעיה, שכן חלב העיזים קל יותר לעיכול והרבה פחות אלרגני מחלב הפרה. בנוסף עשיר חלב העיזים ביותר סידן וויטמיני B מאשר חלב הפרה. יש מגוון רחב של מוצרי חלב עיזים החל מחלב, גבינות ויוגורטים מסוגים שונים. תחליפים אפשריים לחלב פרה ועיזים: קיימים בשוק תחליפי חלב העשויים מאורז, סויה, ושיבולת שועל שקיימים בהם רוב רכיבי התזונה הקיימים בחלב פרה (ללא ויטמין B12 , עם פחות חלבון, אך ללא שומן רווי, לקטוז או קזאין). התחליף האופטימאלי בעיני עבור טבעונים ואנשים שאינם צורכים חלב הוא תחליב שקדים, אגוזים או זרעונים. אופן ההכנה: לוקחים 10 שקדים שהושרו במים, מקלפים את הקליפה וטוחנים בבלנדר עם 1-2 כוסות מים. אפשר להוסיף כפית דבש, או מולסה, מעט קינמון או שורש ג'ינג'ר. אפשר להוסיף פרי בשל ורך כמו בננה, אגס או אפרסק ולהפוך את זה למעדן אמיתי המתאים גם לתינוקות, ילדים ומבוגרים. במקום שקדים אפשר לקחת 5-10 אגוזי מלך או פקאן, שתי כפות שומשום, גרעיני דלעת או חמניות. בהצלחה צביקה קורן

26/05/2010 | 09:38 | מאת: בר

האם כפיפות בטן ושכיבות סמיכה בגילאי 12-19 יכולים לפגום או לפגוע בצמיחה או בגדילה של הגוף??

27/05/2010 | 05:52 | מאת: צביקה קורן

בר שלום, פעילות גופנית מהסוג שתיארת לא פוגעת בצמיחה. הרמת משקולות כבדות לא רצויה. בהצלחה צביקה קורן

27/05/2010 | 23:00 | מאת: ניר

בר וצביקה, הרמת משקולות אינה פוגעת בצמיחה!!! זהו מיתוס ישן שכבר הופרך ממזמן. בעקבות מחקרים רבים שבוצעו בשנות ה90 ובתחילת שנות האלפיים שונה חוק הספורט בארץ ומאפשר לילדים מגיל 6! להיכנס לחדר הכושר. כמובן שיש כמה תנאים והם: 1) מדריך חדר כושר אשר הוכשר באימון קטינים ומתבגרים 2) מספר הקטינים צריך להיות מוגבל (לא אכנס עכשיו למספרים) ניר

26/05/2010 | 09:36 | מאת: ש

אם מישהו שהוא בן 17 לא ישן יותר מ-6 שעות בלילה במהלך כל השנה מגיל 16- 17... האם זה דפק את הגובה הסופי שלו או שמא זה לא קשור??? כלומר, האם בגלל זה הוא לא יגיע לגובה שהיה צריך להגיע אלמלא ישן טוב 8 שעות בלילה.??? כמה שעות יש לישון כדי לגבוה??? מה צריך לאכול כדי לגבוה?? במיוחד בגילאי 16-18 ?? תודה.

27/05/2010 | 05:58 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, שינה של 7-9 שעות בלילה, פעילות גופנית סדירה ונמרצת (אירובית), תזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת, הימנעות מאוכל זבל וממשקאות מזיקים, הימנעות ממתחים וקונפליקטים הם תנאי הכרחי להתפתחות תקינה. אנחנו צריכים לתת לגוף את התנאים האופטימליים להשגת בריאות תקינה, גדילה והתפתחות. מידע רב נוסף תוכל לקבל בפרק המאמרים באתר שלי, או בייעוץ אישי. בהצלחה צביקה קורן

26/05/2010 | 03:00 | מאת: גלית

שלום אני אישה בריאה בת 44 במשך יותר מעשור אני משתמשת יום יום בנר גלצרין ליציאה כיום המצב הפך בלתי נסבל אני זקוקה לעד שלושה ביום הסיבה מלכלתכילה כמובן היתה עצירויות וצואה קשה אני אוכלת בריא יחסית ועושה פעילות ספורטיבית מתונה איך להחזיר את הגלגל אחורה?

26/05/2010 | 05:16 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום הבטן שלך הפכה לעצלה כתוצאה משמוש יתר במשלשלים גמילה מהם זה תהליך ארוך הדורש שינוי בתזונה ותוספי תזונה. המלצתי לך ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה לך תוכנית גמילה מהמשלשל. ולא להסתפק בהצעות בפורום. את יכולה לפנות אלי או לצביקה או לכל תזונאי טבעי אחר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2010 | 11:54 | מאת: רחלי.ג.

היי גלית, גם אני סבלתי מעצירויות והייתי מכורה למשלשלים למיניהם, אפילו הגעתי לניתוח פיסורה. אחד המכרים שלי היה אצל פרופ' בכיר בנושא תזונה וגסטרו, המליץ על פסיליום, נימכרת בכל בית טבע. לוקחים ביום יומיים הראשונים 2 כפות בבוקר, יש לשתות במהלך היום לפחות כ-8 כוסות מים. ואז מידי בוקר כף אחת של פסיליום עם מים. הפסיליום מאוד עוזר ביציאות, ואני משתמשת בו מידי בוקר מיזה כחודש ימים ואני מרגישה מצויין. הוא עולה בסביבות 39.90 ש"ח. ממליצה בחום, יש לי יציאות סדירות מידי בוקר, הן רכות ולא כואבות. בהצלחה, רחלי

יש תחליף משהו שדומה שהוא בריא?

25/05/2010 | 06:44 | מאת: צביקה קורן

מש שלום, אין משהו שדומה לביסלי והוא בריא... רק מזון טבעי ולא מעובד הוא מזין ובריא. התחליפים הטובים לחטיפים מעובדים ומזיקים הם: שקדים, אגוזים, זרעים, צימוקים ופירות יבשים. כמובן לא קלוי, לא מלוח ולא "מסוכר". בהצלחה צביקה קורן

24/05/2010 | 23:30 | מאת: אלעד

מזה בדיוק סולת?והאם הסולת מחשב כמאכל מזין? ומה האינדקס הגליקמי שלו?

25/05/2010 | 06:41 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, הסולת היא דגן (בד"כ חיטה) גרוס גס כשלב לפני הפיכתו לקמח. הסולת נחשבת למזון מזין ובריא (בד"כ כדייסה). האינדקס הגליקמי שלה נמוך יחסית (60 - 70) בהצלחה צביקה קורן

24/05/2010 | 22:59 | מאת: מרי

שלום, יש לי בעיה של חומציות יתר בקיבה ועקב כך היה עליי לשנות את התזונה שלי. למדתי מה עושה לי טוב וממה להמנע. הבעיה היא שאני מאוד רוצה להשמין כי אני גם ככה רזה ורוב הדברים שרצוי לאכול במצב כזה הם דברים דלי קלוריות וגם המגוון יחסית מצומצם (כגון ירקות,מוצרים מקמח מלא וכו'). אם כן, מה ניתן לעשות או אילו מאכלים אני יכולה להוסיף לתפריט שהם עתירי קלוריות? בנוסף, אילו פירות מומלץ לאכול במצב שלי? תודה מראש!

25/05/2010 | 06:36 | מאת: צביקה קורן

מרי שלום, ישנם הרבה מזונות עתירי אנרגיה שלא גורמים לחומציות כגון: אבוקדו, שקדים, אגוזים וזרעים. גם פירות עשירים באשלגן ולא גורמים לחומציות, אם אוכלים אותם לבד או עם שקדים. בננה בשלה, ענבים, פפאיה, ועוד. כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

24/05/2010 | 21:04 | מאת: סיון

שלום! הכנתי עוגיות מפשתן טחון אורגני שקניתי ונזכרתי שהפשתן ננה לפני כשנה ואולי מחומצן כבר. רציתי לשאול הא עדיף לא לצרוך אותו ומה יכולים להיות הנזקים? תודה מראש סיון

25/05/2010 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, א. אני מציע לא לקנות פשתן טחון. כדאי לקנות מטחנת קפה ולטחון בבית סמוך לשימוש, או לשמור שבוע במקרר ועד חודש במקפיא. ב. הפשתן הטחון שברשותך מקולקל ומעופש ועלול לגרום נזק. מציע שתזרקי אותו ותקני טרי. בהצלחה צביקה קורן

27/05/2010 | 17:26 | מאת: אלי

צביקה שלום, האם כוונתך לומר שבפשתן טחון אסור, בשום אופן, להשתמש אחרי חודש, גם אם היה במקרר, ויש לזרוק אותו? ואם כן (ואני מקווה שלא הבינותי אותך נכון), האם כדאי ואפשר לתת אותו לציפורים? אלי