הקפאה וקירור של מזון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, ברצוני לדעת האם הקפאת מזון מבושל, זמן קצר לאחר הבישול, שומרת על ערכו התזונתי? לכמה זמן? האם ישנם מזונות שלא מומלץ להקפיא? האם לירקות קפואים שקונים בסופר יש ערך תזונתי זהה לזה של ירקות טריים? האם מזון מבושל המוחזק במקרר יומיים - שלושה שומר על ערכו התזונתי? תודה מראש, ניצן של אורי
שלום ניצן חלק מהויטמינים נפגעים במהלך בישול והקפאה. אך הרוב עדיין נשארים. חשוב לציין שגם ירקות טריים מאבדים ויטמינים מהרגע שבו הם נקטפים. לכן לעתים בירק קפוא, שהוקפא מייד עם קטיפתו, דווקא יש רמת ויטמינים טובה יותר מאשר בירק שנקטף ושכב שבועיים במחסנים עד שהגיע אלייך. מזון מבושל יכול להשמר במקרר מספר ימים, בתנאי שהוא מכוסה היטב. אם את מודאגת מרמות הויטמינים, הדרך הטובה ביותר היא לגוון: אפשר לאכול לפעמים מזון מבושל, לפעמים מוקפא, לפעמים משומר, ולהוסיף תמיד ירק או פרי טריים לארוחה. אפשר בהחלט לבשל מזון ולהקפיא אותו במנות. תפוחי אדמה מבושלים לא מגיבים טוב להקפאה, ומקבלים מרקם של ספוג. אך חוץ מהם, כמעט כל תבשיל יוצא מהקפאה כמו חדש. בתיאבון.