גרעיני עגבניות/פלפלים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/06/2002 | 21:02 | מאת: טילי

במסעדות "גורמה" נוהגים השפים לסלק את הגרעינים מהעגניות לפני הבישול או הכנת הסלט. האם לגרעינים אלה ערך תזונתי כלשהו? האם עלולים להזיק? ומה בדבר הגרעינים בפלפל? האם גרעינים אלה לא נחשבים סיבים תזונתיים? תודה מראש על התשובה.

15/06/2002 | 08:53 | מאת: נירה אולנד

שלום טילי בדרך כלל גרעיני העגבניות והפלפל לא מתעכלים כלל בגופנו, ויוצאים כפי שנכנסו. ככאלה הם בהחלט מהווים חלק מהסיבים התזונתיים שאנחנו מקבלים מהמזון. במסעדות המנהג להפטר מהגרעינים הללו נובע יותר משיקולי אסטטיקה ומרקם של המנה, מאשר משיקולים תזונתיים כלשהם. בפלפלים חריפים הגרעינים אחראיים לחלק מהחריפות, ולכן סילוקם מפחית מחריפות המנה. בבית אין כל סיבה תזונתית להפטר מהגרעינים, לעתים המרקם יוצא יותר חלק ויותר אחיד כשנפטרים מהגרעינים. ניתן באמצעים תעשייתיים להפיק שמן מגרעיני עגבניות ופלפלים, אך באמצעים הביתיים לגרעינים אין כל ערך תזונתי מלבד היותם סיבים תזונתיים. בתיאבון.

19/01/2025 | 14:11 | מאת: נילי

רוצה לומר תודה. אני צימחונית ופלפל מהווה גורם חשוב בתזונתי ועשיו אשאיר אותם....וגם את החלק הלבן. מאמינה שיש לאכול פרי/ירק בשלמותו.... ושוב תודה

מנהל פורום תזונה טבעית