שמן פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/06/2002 | 10:03 | מאת: מעיין

שלום, רכשתי כמוסות של השמן הנ"ל של סולגאר. הנחו אותי לטעום את השמן על מנת לדעת שהוא לא מחומצן. הסימן העיד על כך שהשמן פגום ומחומצן הוא טעם מר של השמן וכך אכן קרה השמן היה מר! אגב ניסיתי גם כמוסות של חברה אחרת. האם להשתמש בכמוסות שקניתי או להחזיר? איזה נזק נגרם משימוש בכמוסות של שמן מחומצן? תודה!

06/06/2002 | 22:03 | מאת: מעיין

שמן זרעי פשתן

08/06/2002 | 09:39 | מאת: נירה אולנד

שלום מעיין לא ידעתי שיש שמן זרעי פשתן בכמוסות. עדיף שתזרקי אותן מייד ואל תקני חדשות. שמן זרעי פשתן מתחמצן מהר מאד, הוא השמן שמתחמצן הכי מהר מכל השמנים. כשאת בולעת שמן מחומצן (וזה קורה לו תוך דקות מרגע החשיפה לאויר) את גורמת לעצמך נזק רב!! הדרך היחידה הנכונה לקבל שמן זרעי פשתן היא לקנות זרעי פשתן שלמים (בשום אופן לא טחונים) ולאחסן אותם במקרר. בבוקר או בערב, לפי רצונך, את יכולה לטחון כף זרעי פשתן, במטחנת תבלינים או במכתש ועלי, ולאכול אותם מייד. אפשר לערבב אותם בדייסה, בדגני בוקר, בטחינה, ביוגורט וכד'. טעמם מזכיר קצת גרגרי שומשום או אגוזים. בדרך הזאת את מקבלת את השמן (ועוד חומרים טובים שיש בזרעים) מבלי שהוא יספיק להתחמצן. בחנויות טבע לעתים קרובות מוכרים זרעי פשתן טחונים. גם אם מחזיקים אותם במקרר, השמן מתחמצן מהר מאד. לכן חשוב לקנות זרעים שלמים, ולטחון רק את הכמות שאת מתכוונת לאכול, וממש לפני האכילה. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית