מאכלים עשירים בויטמין A - בהריון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום. אני בהריון בשבוע 10 וגולשת בתדירות גבוהה בפורום של " הריון" עלתה שאלה שהבטחתי לבנות להפנות אליך . שאלתינו היא האם ישנם מאכלים עשירים בויטמין A אשר רצוי להימנע או להמעיט באכילתם בהריון? עלו שאלות לגבי אננס, פפיה וכו'. נשמח מאוד לדעת מה הם המרכלים במידה וקיימים כאילו. תודה רבה.
שלום דפנה יש צורך להבדיל בין ויטמין A, שמקורו מן החי, ונמצא בביצים, דגים, כבד, בשר, מוצרי חלב, לבין הויטמין בטא קרוטן. בטא קרוטן הוא הנגזרת הצמחית של ויטמין A, והוא נמצא בירקות ופירות צהובים, כתומים וירוקים כהים. בטא קרוטן אינו רעיל כמו ויטמין A, ואין חשש לאכול מזונות שמכילים אותו. לכן, לשאלתך, אפשר לאכול אננה ופפאיה, וגם גזר, בטטה, דלעת, ברוקולי, שעועית ירוקה, תרד, אשכולית אדומה, מנגו, אפרסק צהוב וכד'. אם אוכלים תפריט מגוון ועשיר בירקות ופירות שונים, רוב הסיכויים שלא תקבלו יותר מידי או פחות מידי משום רכיב תזונה. יחד עם זאת, אין כל צורך לקחת תוספי מזון שמכילים ויטמין A או בטא קרוטן, אם אוכלים מידי יום משהו מהרשימה הנ"ל, או מהמזונות שמכילים ויטמין A. נסו לבחור תוספים ללא ויטמין A. בהצלחה ושיהיה במזל טוב לכולכן.