עמילן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/06/2002 | 09:05 | מאת: רינת-בת 18.5

עיקר התפריט שלי הינו פחמימות בעיקר מקמח לבן (לחם,פסטה, תפו"א) - אני פשוט מכורה לפחמימות. לאחרונה עליתי במשקל, הייתי רוצה לאזן קצת ולהוריד מכמות הפחמימות מהתפריט היומי שלי. מדריך כושר המליץ לי להוריד מכמות העמילן שאני אוכלת (פחמימית??) באילו מאכלים אין עמילן? האם מאכלים מקמח מלא טובים יותר? אודה לכל תשובה

05/06/2002 | 17:41 | מאת: נירה אולנד

שלום רינת פחמימות נחלקות לכמה סוגים. אחד הסוגים הוא עמילן, והוא נמצא בקמח, תפוחי אדמה, קורנפלור, כל סוגי הדגנים, בטטות, קטניות וכד'. אין ספק שאם שוכנעת שאת צריכה להפחית את צריכת העמילן, עלייך להפחית את צריכת כל המזונות הללו שציינת. תמיד עדיף לאכול מוצרים שעשויים מקמח מלא, אורז מלא, תירס, קוסקוס מלא, בורגול מלא וכד', על פני כל אותם מוצרים כשהם עשויים מקמח לבן או חיטה קלופה וכד'. הם גם משביעים יותר, גם מכילים את הויטמינים והמינרלים שנגזלו מהקמח הלבן, וגם בריאים יותר למערכת העיכול ולגוף כולו. נשמע לי משאלתך שאת יכולה להפיק תועלת מייעוץ תזונתי רציני ומקיף, לכן כדאי שתגשי לדיאטנית, לפגישת ייעוץ לפחות. (אפשר גם אצלי). בהצלחה.

08/06/2002 | 20:49 | מאת: אביטל

כן, מוצרים מלאים (קמח מלא, אורז מלא) מכילים פחות עמילנים. כשאני עשיתי את המעבר הזה אני הרגשתי שינוי של ממש תוך מספר שבועות. פשוט הרגשתי הרבה יותר טוב.

מנהל פורום תזונה טבעית