ויטמינים בירקות חתוכים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/05/2002 | 12:14 | מאת: טליה

אני רוצה לדעת האם זה נכון שכאשר חותכים ירקות לסלט או למרק ןלא אוכלים אותם מיד הם מאבדים כמות ניכרת מהויטמינים שלהם ? ולמה זה קורה - האם יש פה תהליך חימצון כלשהו ? תודה טליה

30/05/2002 | 18:57 | מאת: ניקולט

זה נכון שכאשר חותכים ירקות לסלט הם מאבדים חלק מהויטמינים שלהם. יש אסכולה האומרת שצריך לאכול כל ירק ופרי מיד לאחר קטיפתו מהשדה.... וובכן, לא צריך להגזים גם ירקות חתוכים לסלט עדיין בעלי ערך תזונתי טוב. באשר לירקות שבמרק. חלק מויטמינים ורוב המינרלים נמצאים במרק. שיהיה לך בתיאבון.

30/05/2002 | 21:35 | מאת: טליה

לניקולט ונירה נכון אבל השאלה שלי היא למה? וכמה זמן כדאי להשאיר ירקות חתוכים עד לאכילתם? תודה טליה

30/05/2002 | 23:15 | מאת: ניקולט

כן, יש תהליך חימצון שהורס . כדאי לחתוך ירקות לסלט בסמוך לזמן הארוחה.

01/06/2002 | 09:50 | מאת: נירה אולנד

שלום טליה כן, ירקות חתוכים מאבדים חלק מהויטמינים שלהם, שמתחמצנים ומפסיקים להיות פעילים בהשפעת המגע עם אור, אויר, חום וכד'. לא מדובר בכל הויטמינים, רובם עדיין נשארים פעילים, לכן, אם את חייבת לחתוך מראש, הפסדת חלק, לא הכל. הדרך העדיפה היא לחתוך לפני הבישול או האכילה. הויטמין הרגיש ביותר הוא ויטמין C. בירק חתוך תוך שעתיים הוא כבר איננו. הוא גם נהרס יחסית מהר בבישול. לכן כדאי להקפיד לפחות פעם פעמיים ביום לאכול ירק או פרי עשירים בויטמין C שנאכל טרי, ונחתך ממש סמוך לאכילה: עגבניה, פלפל, קולרבי, כרוב, בצל ירוק, בצל יבש, עשבי תיבול, מלון, קיווי, פרי הדר, גויאבה. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית