מעבר מהנקה למוצקים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/05/2002 | 17:48 | מאת: אנה ב

נירה שלום, בני בן שמונה חודשים. עד לפני שבוע ניזון על הנקה בלבד. מזה שבוע שהוספתי לו בשעות הבוקר ארוחה אחת של דייסת אורז מהולה עם חלב אם. הנסיך הקטן מאד התלהב מהחידוש המרענן. שאלתי היא מה הלאה: האם להגדיל את הכמות לשתי ארוחות ביום? או האם להחליף לדייסה אחרת, ואחר-כך לגוון בניהם עוד כשבועיים? האם להתחיל עם ירקות כתומים קודם או ירוקים? ובתחום הפירות, איזה פרי מומלץ? ובתחום השתייה - רק מים ותה קמומיל? אנא כווני אותנו. נ.ב. קראתי שקיימת הרצאה בתל-אביב (אנחנו לא נמצאים בארץ), האם את מוכנה לתת אולי תקציר? המון תודה, אנה ב

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2002 | 10:53 | מאת: נירה אולנד

שלום אנה אנא שלחי לי אימייל, אשלח לך קובץ WORD עם התקציר של ההרצאה. בעיקרון רצוי להתחיל להציג מזונות מוצקים בסביבות גיל 6 חודשים. ארוחה של דייסה היא רעיון טוב, אך כעת רצוי להוסיף מזונות אחרים, במיוחד ירקות ובשר. את יכולה להוסיף ארוחה של ירק מרוסק מתוק (למשל גזר, בטטה, קישוא), אחד בכל פעם, כדי לוודא שאין תגובה אלרגית. לאחר מכן ניתן להוסיף חתיכת עוף, ולהגדיל את הכמות עד לכמות של פולקע אחד בארוחה. לגבי פירות- בארוחה נפרדת, כל פרי חדש בנפרד, ולהתחיל בפירות הפשוטים: תפוח, אגס, בננה, תפוז. פירות טרופיים ומיוחדים (תות שדה, מנגו, אננס, אפרסקים) לפעמים גורמים לרגישות או לאלרגיה. למעשה, בהפרשים של יומיים שלושה בין כל מזון חדש למשנהו, את יכולה לנסות ולתת לתינוק כל מזון, מלבד: 1. חלמון ביצה (הצהוב) ומוצרי חלב- רק אחרי גיל 10 חודשים. 2. חלבון ביצה (הלבן), דגים ודבש- רק אחרי גיל שנה. 3. חלב ניגר לשתיה- רק אחרי גיל שנתיים. את הביצה על כל חלקיה יש לבשל לחלוטין, לא לתת ביצה רכה או ביצה עין. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית