ירקות קנויים חתוכים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש בסופרים שקיות של ירקות חתוכים ( כרוב, חסה וכו') האם יש איבוד של חלק מיתרונות התזונתיים (ויטמינים וכו') כתוצאה מהחיתוך מראש ? תודה
לפי מיטב ידיעתי-כן!.ירקות מאבדים את הויטמינים שלהם, לאחר שהות ממושכת.
שלום אביטל חלק מהויטמינים מתחמצנים באויר ומפסיקים להיות פעילים. יש גם כאלה שהחשיפה לאור הורסת אותם. לכן ללא ספק הירקות החתוכים מראש מכילים פחות ויטמינים מאשר ירקות שלמים שקונים וחותכים רק סמוך לאכילה. יחד עם זאת, עדיין יש בירקות החתוכים מספיק ויטמינים ומינרלים על מנת להצדיק את אכילתם. אם הברירה היא בין לא לאכול ירקות בכלל (כי אין זמן להכין, או אין חשק, או מכל סיבה אחרת) לבין לאכול ירקות שהם כבר חתוכים מראש ונקיים, אז עדיף בהחלט לבחור באופציית הירקות החתוכים. אם יש זמן ואפשרות, האופציה הטובה יותר היא לנקות , לקלף ולחתוך את הירקות לבד, בסמוך לאכילה. בתיאבון.