מזונות הגורמים לנזלת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, מאז שהתחלתי בדיאטה לפני כשבע שנים אני סובלת מנזלת תמידית. לפעמים התופעה חזקה יותר, ולפעמים פחות. יש לי תחושה כי בעצם זו תגובה אלרגית למזונות מסוימים (כמו גבינות) או ללעיסת מסטיקים ללא סוכר. האם התחושה שלי נכונה, ואם כן באילו מוצרי מזון מדובר וכיצד ניתן להתגבר על הבעיה (שגורמת להרבה חוסר נוחות). אציין, כי אני מאד אוהבת מוצרי חלב ויהיה לי קשה לוותר עליהם. שנית, האם ייתכן והדבר קשור לטמפרטורה של המזון? בתודה מראש
שלום מגי, התשובות לכל שאלותייך חיוביות! חלב ומוצריו הם גורמי הליחות החזקים והנפוצים ביותר וגם האלרגנים הנפוצים ביותר האחראים לכ - 70% מן האלרגיות! בנוסף, כל המוצרים המכילים סוכרים מכל הסוגים ובעיקר סוכר לבן גורמים לליחה רבה.עכשיו תארילעצמך מה קורה כאשר את מחברת את שתי הקבוצות במאכל אחד? (כמו למשל מעדני חלב לסוגיהם, שוקולד ועוד). גם מוצרי מזון מעובדים ומתועשים הם מעוררי ליחה ידועים. קמח מולבן, אורז מלוטש מרגרינ מכל הסוגים, שומן מן החי, כל אלה מעוררי ליחה. בנוסף יתכן שאנרגיות הטחול והכבד חלשות אחרי 7 שנות נזלתואז הליחה גם נתקעת בגוףו"סותמת"אותו (כולל את השכל). אנו מקווים שעוד לא הגעת לשם. אגב, למה חיכית 7 שנים? ועוד אגב, לרפואה הקונ. אין הבנה טובה של מנגנון הליחה והנזלת ולכן גם התשובות נכשלות ולפעמים מסוכנות. רפואה שלמה, זיוה וזאב