שטיפת תפוחי עץ
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אני מאוד אוהב לאכול תפוחי עץ עם הקליפה. הבעיה היא שנראה לי שהם מכוסים בשכבה של משהו (אולי שאבה). איך שוטפים אותם כדי להפטר מהשכבה ? אני ראיתי שאנשים שותפים עם הסבון, אבל עד כמה שאני יודע סבון הוא לא למאכל אדם. יש לי שתי שאלות בקשר להזה : 1 מה זה השכבה הזאת. 2 . עד כמה היא לא בריאה ואיך מתפטרים ממנה בצורה בריאה ? תודה רבה מראש על התשובה .
הי למיטב ידיעתי זהו חומר כימי שנועד לתת לתפוחים מראה מבריק ומושך לעין. כמובן שזה לא טוב לגוף, בדיוק כמו שחמרי ההדברה מזיקים לגוף. למה אי אפשר לשטוף עם סבון? יש סבונים מיוחדים לשטיפת פירות וירקות, וגם עם סבון רגיל, כל עוד אתה מקפיד לשטוף אותו טוב מהתפוח. חוץ מזה, מדובר בד"כ בתפוחים אדומים. בצהובים ובירוקים אין את הברק הזה. אפשר גם תמיד לעבור לתפוחים אורגנים...
זה סוג של שעווה, אפשר לנקות עם סבון וסקוטש ולשטוף את הסבון אחר כך, וחוץ מזה לא יקרה לך כלום אם תאכל את השעווה.
שלום יבגני כפי שכבר כתבו לך, מדובר בשעווה שמטרתה לגרום לתפוח להיות מבריק. אתה יכול לבחור תפוחים שאינם מבריקים (בדרך כלל הצהובים עם הנקודות, והירוקים , אינם מכוסים בשעווה, והם מאד טעימים). אם בכל זאת בחרת בתפוח עם שעווה, אתה יכול לרחוץ אותו עם סבון כלים וסקוטש ברייט, ולשטוף היטב במים זורמים. הרחיצה בסבון אינה מזיקה, כל עוד אתה שוטף טוב. הסבון לא נספג בתפוח. אכילה של תפוח עם השעווה מידי פעם אינה מזיקה, אך כמובן שלא רצוי לאכול מספר תפוחים עם שעווה ביום. עדיף לרחוץ, או לבחור תפוחים שאינם מצופים בשעווה. בתיאבון.