טיגון בשמן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ראיתי בטלוויזיה (לא בתוכנית פירסום) ששף אמור שאם מטגנים בשמן חם המזון איננו סופג שומן. האם זה נכון? האם זה נכון עבור מזונות מסויימים? אודה לכם אם תוכלו לפרט ולהבהיר נ.ב. הוא בנוסף (במישפט אחר לחלוטין) הזכיר כרישה ואמר שהיא כלל לא סופגת שומן בטיגון האם זה נכון עקב מה שנאמר בתחילה או שכרישה היא משהו מיוחד בלי קשר?
שלום גדי כשמטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה גבוהה, השכבה החיצונית של המזון נאטמת בהשפעת החום הגבוה, והמזון סופג פחות שומן מאשר לו טוגן בטמפרטורה נמוכה יותר. עדיין המזון בהחלט סופג שומן מעל ומעבר למה שאתה אמור לאכול אם אתה מנסה לרזות. אם תיקח כרישה ותטבול אותה בשמן (זה מה שעושים בטיגון), גם אם היא לא סופגת כלום , היא עדיין יוצאת מהסיר עטופה בשמן! וגם זה הרבה שמן. למותר לציין שטיגון בטמפרטורות גבוהות גורם לשינויים מאד לא בריאים בשמן, ואם כבר אוכלים מטוגן, רצוי לעשות זאת לעתים רחוקות ככל האפשר. אז למרות הצהרותיו של השף, עדיין טיגון היא הדרך הפחות מומלצת להכנת מזון, גם מסיבות הרזיה וגם מסיבות בריאותיות. בתיאבון.