אנמיה אצל אדם מבוגר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/05/2002 | 18:51 | מאת: חנה

אבי בן 83. לאחרונה אובחן כסובל מאנמיה (המוגלובין 9.5). לאחר שלילית דימומים כגורם לכך , החל לקבל ברזל לפני יומיים. איזה מאכלים מומלץ לו לאכול על מנת לזרז את קצב העלאת ההמוגלובין ואת ספיגת הברזל ? יש לציין שמטופל ע"י קומדין ולפיכך נוטל את הברזל בהפרש של 2-3 שעות מהקומדין. בתודה מראש, חנה

18/05/2002 | 09:20 | מאת: נירה אולנד

שלום חנה ברזל במזון הוא הכי זמין ונמצא בכמויות הכי גדולות בבשרים ואיברים פנימיים: כבד, בשר בקר, הודו אדום, פסטרמה, לבבות וכד'. פחות מכך יש בעוף ובדגים. אמנם מוצרים אלה עשירים ברובם גם בשומנים וכולסטרול, אך אפשר לאכול אותם פעם פעמיים בשבוע בכמות לא גדולה, ואז לקבל את הברזל בכמות יפה, מבלי לגרום לנזק בריאותי. במזונות מן הצומח ברזל נמצא בקטניות (שעועית לבנה, חומוס, עדשים, אפונה), טחינה, אגוזים ופיצוחים למיניהם, ופירות יבשים. על מנת להגביר את ספיגת הברזל ממזונות צמחיים כדאי לשלב באותה ארוחה גם פרי או ירק עשירים בויטמין C: עגבניה, פלפל, קולרבי, כרוב, בצל ירוק, עשבי תיבול (פטרוזיליה וכד'), תות שדה, מלון, פרי הדר, קיווי. בהצלחה ושיהיה לבריאות.

מנהל פורום תזונה טבעית