דגים בשימורים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לך נירה רציתי בבקשה לדעת אם דגים כמו טונה או סרדינים בשימורים זה אותו אפקט אם אוכלים טרי אם בבישול וכו" יש גם קציצות דג שניקנה כמו סנפרוסט האם זה גם טוב כמנת דג? מה יותר טוב? בישול או שימורים? תודה תודה!
שלום אסתר ברמת השימורים שיש היום , סכנת הרעלה היא מינימלית. אם בדגים המשומרים אין חומרי שימור, אז הם למעשה דגים מבושלים שנשמרו במצב של חוסר מגע עם אויר, וזה בסדר גמור. הבעיה המרכזית של דגים משומרים היא היותם משומרים בשמן. השמן הזה מוסיף המון קלוריות מיותרות למנת הדג. לכן, אם כבר משומר, נסי למצוא את המשומרים במים, או הקפידי על סינון רציני של המשומרים בשמן. מבחינה תזונתית אין הבדל משמעותי בין דג משומר במים לבין דג קפוא או אפילו טרי. יש מי שיטענו שהטעם שונה לחלוטין, אך זה כבר עניין של טעם, ואת יכולה ללכת עם מה שטעים לך ומתאים לך. קציצות הדגים המוכנות הן קצת פחות רצויות, וזאת משום שהן מכילות לא רק דגים, אלא גם קמח, שמן, תבלינים ותוספים שונים ומשונים. במשקל זהה תקבלי מהקציצה פחות דג, פחות חלבון, ויותר שומן וקלוריות, מאשר מפילה דג רגיל, קפוא, או דג משומר במים. כיום, כשיש להשיג דגים משובחים קפואים בכל סופרמרקט, ובעזרת מיקרוגל ההפשרה שלהם לוקחת דקות כשממהרים, אפשר מאד בקלות להכין דגים , ואין צורך להסתמך על מזונות שמישהו אחר הכין עבורנו, ודחף לתוכם כל מיני חומרים מיותרים. בתיאבון.