פסטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/05/2002 | 10:31 | מאת: רונית

רציתי לדעת מה ההבדל בין פסטה שעשויה מקמח מחיטת דורום לחיטה רגילה? וגם אם עדיף לאכול פסטה מקמח מלא או פסטה מקמח דורום?

13/05/2002 | 17:25 | מאת: נירה אולנד

שלום רונית דורום הוא סוג של חיטה. לחיטה יש המון זנים. הם מתחלקים בגדול לחיטה רכה, שמכילה פחות חלבון ופחות גלוטן, ולחיטה קשה, שמכילה יותר חלבון ויותר גלוטן. דורום הוא סוג של חיטה קשה, ולכן יש לו ערך תזונתי טוב יותר, מכיל יותר חלבון, וגם הפסטה העשויה מקמח דורום היא איכותית יותר. פסטה מקמח מלא מכילה סיבים תזונתיים, מה שסוגי הפסטות שעשויות מקמח לבן (גם אם הוא נקרא קמח דורום או קמח סמולינה) אינן מכילות. תזונתית כמובן שעדיף לאכול פסטה מקמח מלא, אולם..... הטעם, אוי, ממש רחוק מלהיות טעים. לדעתי אם כבר אוכלים פסטה עדיף לאכול פסטה שהכי טעימה לך. אם היא מלווה במהלך הארוחה או במהלך היום בסיבים תזונתיים ממקורות אחרים (לחם מקמח מלא, קטניות, ירקות, פירות) אז אין בכך כל בעיה תזונתית. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית