ברזל בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/05/2002 | 11:06 | מאת: רויטל

רציתי לדעת אילו מאכלים נפוצים מכילים אחוז גבוה של ברזל

06/05/2002 | 21:44 | מאת: נירה אולנד

שלום רויטל הברזל מן החי נספג באופן הטוב ביותר, ולכן כדאי לשלב את המזונות הבאים העשירים בברזל בתזונה שלך: כבד, בשר בקר, הודו אדום, פסטרמה. פחות מזה בעוף ובדגים. גם מזונות מן הצומח מכילים ברזל, אך ספיגתו פחות טובה: קטניות (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית לבנה, פול), טחינה (עדיפה טחינה משומשום מלא, קונים בחנויות טבע), אגוזים ופיצוחים מכל הסוגים, פירות יבשים. כדי לשפר את ספיגת הברזל מן הצומח כדאי לשלב באותה ארוחה גם פרי או ירק העשירים בויטמין C: עגבניה, פלפל , כרוב, בצל ירוק, קולרבי, קיווי, מלון, תות שדה, פרי הדר, גויאבה. אם רמת הברזל בדמך גבולית, קחי תוסף ברזל. חוסר ברזל בהריון בעייתי מאד גם לאם וגם להתפתחות העובר. המלצת משרד הבריאות היא לכל אישה הרה לקחת תוסף ברזל (15 מ"ג) מידי יום מתחילת השבוע ה26 להריון. בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

מנהל פורום תזונה טבעית