שאלה ריחנית...

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/05/2002 | 23:51 | מאת: רוני

שלום התחלתי לעשות דיאטה לפני כמה זמן ומאז כל הזמן יש לי גזים (פלוצים, נפיחות... אתם יודעים) עם ריח ממש רע. זה אולי נשמע טיפשי אבל זה מאוד לא נעים וזה מפריע לי. ממה זה קורה ומה לעשות?

03/05/2002 | 08:28 | מאת: קרן

שלום רוני, מנסיוני- גזים נגרמים בעיקר מאכילה מרובה של ירקות טריים ופירות מסויימים- כמו פירות הדר. סביר להניח שבעקבות הדיאטה את/ה נאלץ/ת לאכול הרבה מאוד ירקות, בכמויות שלא היית רגיל/ה אליהן. עוד אפשרות, היא רגישות למוצרי חלב (לחלב בעיקר). בכל מקרה- תנסה/י לעבור לירקות מבושלים ומעט ירקות טריים, ואת הירקות הטריים לאכול כלווי למשהו אחר, לא על בטן ריקה, רצוי להוסיף יוגורט ביו לתפריט- זה באמת עוזר וגם סוגים שונים של תה שעוזרים בעניין- כמו תה שומר למשל. בכל אופן ברור שמדובר באיזשהוא מזון שלא עושה טוב ושלא צרכת הרבה לפני הדיאטה וצריך לנסות בשיטת האלימינציה עד שמוצאים מה זה בדיוק. מקווה שעזרתי קצת..:-) בהצלחה עם הדיאטה

04/05/2002 | 11:58 | מאת: נירה אולנד

שלום רוני גזים יכולים להגרם מכמה סיבות. במקרה שלך סביר להניח שכמות הסיבים התזונתיים בתפריט שלך עלתה. אם כיום אתה אוכל יותר ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים, אז אתה אוכל יותר סיבים. הסיבים לא מתפרקים ולא נספגים בגוף, הם מגיעים בשלמותם למעי הגס (ומכאן חלק נכבד מתפקידם כמנקים את מערכת העיכול ותורמים למניעת עצירות). יחד עם זאת, במעי הגס יושבת אוכלוסיית חיידקים, שמצליחים לפרק חלק מהסיבים ולחגוג עליהם. התוצאה היא גזים בכמות מוגברת. מה עושים? אין הרבה מה לעשות בעניין הזה. הסיבים נשארים אותם סיבים גם אם אתה מרסק את האוכל או מבשל אותו. בדרך כלל במשך הזמן החיידקים נרגעים קצת מהשפע שנפל עליהם, ואולי מתחלפים בחלקם בחיידקים אחרים שפחות מפרקים את הסיבים, ואז יש פחות גזים. אתה יכול לאכול פעם או פעמיים ביום יוגורט ביו, שעוזר להחליף את אוכלוסיית החידקים במעיים במשך הזמן באוכלוסיה יותר ידידותית. בהצלחה (לך ולסביבה).

מנהל פורום תזונה טבעית