למה אנחנו זקוקים לאומגה 3?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי באתר שישנה חשיבות לאומגה 3. מה ההשפעה של זה בגוף- למה זה טוב? ולכמה אנחנו זקוקים? תודה!
שלום טל אומגה 3 הוא סוג של שומן. שומנים שונים משתתפים בכל תאי הגוף, יוצרים את קרומי התאים, משתתפים בכל התהליכים השונים שקורים בגוף. סוגים שונים של שומן יכולים לגרום לתוצאות אחרות במקרים רבים, כמו שלמשל כל האורות ברמזור הם אורות ברמזור, אך האור הירוק גורם לתוצאה אחרת מזו של האור האדום. אומגה 3 במקרים רבים נקשר בתוצאות רצויות בתהליכים שונים בגוף: ירידה במצבים דלקתיים וכאבים שונים, ירידה בכולסטרול , ירידה בלחץ דם, הפחתה ברמות הסוכר בדם, התפתחות טובה יותר של רקמות שונות, ועוד. אפשר לחיות ללא אומגה 3, אך אפשר לחיות באופן יותר בריא ולממש את הפוטנציאל המוחי והגופני שלנו יותר טוב כשאנחנו כן מקבלים אומגה 3. חומצות השומן אומגה 3 נמצאות בעיקר בדגי ים ממים קרים: סלמון נורבגי, מקרל, הרינג, סרדינים. גם דגי ים אחרים מכילים אותם, אם כי בכמות פחותה: טונה, סול, הליבוט, בקלה וכד'. בתוסף אפשר לקבל אותם בשמן דגים. בתלוי למה השינוי שאתה רוצה שיקרה, אפשר לקחת בין כמוסה אחת לשש כמוסות ביום. בתיאבון.