ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/04/2002 | 23:34 | מאת: לילך

אני בת 29 ומתכננת הריון שני. מקריאה של חומר כמו גם מהתייעצות אצל רופא אני נמצאת בדיאטה חלבית בשל רצון להשפיע על מין העובר. על פי מחקרים (כמובן לא ברמת וודאות של 100%) אכילת מוצרים עשירים בסידן ומגנזיום מגדילה אתה סיכוי ללידת בת. הבעייה היא שהדיאטה דורשת הימנעות מבשר. אני מצויה בדיאטה זאת כבר כחצי שנה (עם הפסקה של כחודש) עלה בראשי לאחרונה, כי ייתכן ואני כבר מצויה במחסור בויטאמין B12 . אציין, כי למעט מחצית שנה זו, נהגתי תמיד לאכול בשר. שאלתי היא, האם אכן ייתכן, כי המנעות מאכילת בשר תקופה של כחצי שנה (תוך הפסקה של חודש) עשוי לגרום למחסור חמור בויטאמין B12 ? האם מחסור זה עשוי להשפיע גם על עובר (אציין, כי טרם נכנסתי להריון) ? מה עליי לעשות, אם אתחיל לאכול בשר, הרי כל מאמציי ירדו לטמיון ?

27/04/2002 | 15:30 | מאת: נירה אולנד

שלום לילך ויטמין B12 נאגר בכבד. אצל אדם שאוכל בשר בדרך כלל ניתן למצוא בכבד מאגר של הויטמין שמספיק לשנים. גם אצל צמחונים מחסור בB12 מתגלה, אם בכלל, כעבור מספר שנים. לכן, תנוח דעתך, רוב הסיכויים שאין לך כל צורך לדאוג. בדיקת דם פשוטה יכולה לגלות האם יש לך מחסור. אם בכל אופן מתגלה רמה נמוכה של הויטמין- אפשר לקחת אותו בכדורים. אגב, ויטמין B12 נמצא גם במוצרי חלב ובביצים, כך שלא בהכרח הפסקת לקבל אותו מהמזון ממילא. מה שכדאי שתבדקי, לעומת זאת, הוא את רמת הברזל שלך. הברזל בגוף האשה נוטה להתדלדל במהלך הריונות והנקה. את כבר אחרי לידה אחת, ולפני השניה חשוב לבדוק שיש לך מספיק ברזל, כי ההריון השני שוב יגבה ממך הרבה ברזל. ברזל נמצא בעיקר בבשר ואיברים פנימיים, שאותם את בודאי לא אוכלת כרגע. ברזל ממקורות צמחיים נמצא בקטניות (חומוס, פול, עדשים, אפונה, שעועית יבשה), אגוזים ופיצוחים, טחינה, פירות יבשים. רצוי לאכול אותם בלוויית פרי או ירק עשירים בויטמין ב, שתורם לספיגת הברזל: עגבניה, פלפל, קולרבי, כרוב, בצל ירוק, עשבי תיבול, מלון, תות שדה, קיווי, פרי הדר. אפשר כמובן גם לקחת ברזל כתוסף מזון. בהצלחה

מנהל פורום תזונה טבעית