אקרילמיד- סיכון לסרטן מפחמימות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה פורסמו מחקרים הטוענים כי כל הפחמימות המעובדות [אפילו לחם] הופכים לאקרילמיד,ועלולים לסרטן. האם זה כך? עד כמה הממצאים מהימנים? מה התחליף/ הפתרון?
שלום עידית לא שמעתי על מחקרים אלו, ולא ברור לי מי כתב אותם, על מה הוא מסתמך, איך בדקו את הדבר, ואם יש צורך בכלל להתייחס לכך. לכן, אודה לך עידית אם תכתבי כאן את המקור ממנו שאבת את המידע הזה, גם אם זה ברשת וגם אם זה מקריאה, על מנת שאוכל לבחון את הענין ולומר לך את דעתי. בהצלחה.
לא זוכרת כעת אם שמעתי בתוכנית של ד"ר יצחק נוי ברשת א' בתוכנית של סקירת עיתונים מהעולם בנושא מדע וחברה או בטלויזיה/רדיו. בטוח שכתבי העת הרפואיים והמדעיים בנושאי תזונה- יפרסמו זאת. אנא כתבי תשובה מעודכנת כשיהיו לך יותר פרטים. תודה מראש
שלום עידית, כמדומני נוסח הדברים שבנידון הופיע בטלוויזיה. הכן טענה קשה ומוזרה מאוד ויש להניח שגם מגובה על ידי המחקר שנעשה. יש המון דברים מסרטנים בחיינו וחלקם מתחלף מדי פעם. לא יודע מה לומר, אבל אגיד לך מה אעשה: אני ממשיך עם הפחמימות שלי. לשימת ליבך: עד היום אין אפילו מחקר אחד שאומר שהעישון לא מסרטן ויש כל כך הרבה אנשים מעשנים.... קחי את הדברים בקנה מידה רציונלי. כל טוב
אם כל המחקרים הללו היו נכונים כל כך המין האנושי כבר מזמן לא היה אמור להתקיים ועובדה - אנחנו עדיין כאן
שלום עידית וכולם לפי הבנתי עד כה מדובר בשמועה בלבד, אפילו מחקר מדעי רציני אינו בסיס לקביעת עובדה מוצקה, עד שאין קבוצת מחקרים בלתי תלויים זה בזה שמוכיחים באופן רציני את אותה נקודה. יש לנו כל כך הרבה דברים שמאיימים על בריאותנו, מאנטנות סלולריות דרך פיגועים, תאונות דרכים, וכלה בזיהומי בשר ומים. לא צריך להתרגש מהפרחת איזה תיזה בלתי מבוססת מצד מישהו, שבכלל לא ברור מיהו.