פולי סויה קלויים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/04/2002 | 18:16 | מאת: יגאל

לנירה, אודה לך אם תואילי להסביר אם יש ערך תזונתי בפולי סויה קלויים הנמכרים כפיצוחים מאד טעימים, זולים וקלים לאכילה והאם יש התייחסות מיוחדת לגבי סוכרתיים. תודתי נתינה לך מראש .יגאל

24/04/2002 | 18:47 | מאת: נירה אולנד

שלום יגאל פולי הסויה הקלויים דינם כדין קטניות אחרות קלויות כפיצוחים (חומוס, פול). תלוי איך מכינים. אם מדובר בקליה בלבד, אז הפולים הם חטיף רצוי: עשירים בחלבון, מכילים שומן צמחי רצוי, עשירים מאד בסיבים תזונתיים חשובים, ורצויים בהחלט גם לחולי סוכרת וגם לכל יתר האוכלוסיה. מנה סבירה של פולים קלויים היא מנה של חצי כוס. אצל חולי סוכרת מנה כזו יכולה לבוא במקום מנת פחמימות בארוחה עיקרית (למשל במקום 2 פרוסות לחם או כוס אורז מבושל). אצל אנשים שאינם חולי סוכרת מנה כזו יכולה לבוא במקום חטיפים יותר שמנים (למשל גרעיני חמניות). הם אמנם לא דיאטטיים, אך מכילים פחות שומן וקלוריות. לפעמים הפולים (וגם חומוס ופול) לא קלויים כי אם מטוגנים. במקרה זה הם מכילים הרבה יותר שומן, ולכן גם הרבה יותר קלוריות, ופחות רצויים. אם אתה מחזיק את הסויה או הפול או החומוס ביד והיד הופכת שומנית, סימן שמדובר בגרסה המטוגנת, שעדיף להמנע ממנה. בתיאבון.

25/04/2002 | 11:17 | מאת: יגאל

נירה תודה עבור התשובה המקיפה והמעניינת, יגאל

25/04/2002 | 11:33 | מאת: דינה

כמב קלוריות יש ב - 100 גרם פולי סויה קלויים וכמה במטוגנים ? (להשוואה מול פיצוחים אחרים)

מנהל פורום תזונה טבעית