רוטב עגבניות ותינוק
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני יודעת שעגבניה היא אלרגנית ויש להמנע מלתת אותה לתינוקות. יש לי בן בן 8 חודשים שאוכל מוצקים בצורה יפה מאד. לגבי רוטב עגבניות שאני מכינה בבית מרסק עגבניות-האם גם זה אלרגני או שהמרכיבים מחוללי האלרגיה מנוטרלים ברוטב? תודה.
שלום נועה לא ידועה לי סיבה להניח שעגבניה יותר אלרגנית מירקות ופירות אחרים. אצל תינוקות שונים יכולות להתפתח רגישויות שונות ומשונות למוצרי מזון שונים, אך אין סיבה למנוע מראש ירק מסויים רק בגלל שאולי יש סיכוי שתתפתח אלרגיה אליו. תפוז, למשל, אלרגני הרבה יותר מעגבניה, ואין כל הוראה או נטיה ציבורית להמנע ממיץ תפוזים אצל תינוקות, אפילו מגיל 6 חודשים ומעלה. לכן, את יכולה בשקט להציע לבנך רסק עגבניות, ביתי או קנוי, כפי שנהוג לאכול אצלכם בבית. אם אתרע מזלו להיות רגיש לעגבניה, תוכלי להפסיק לתת לו, ולנסות שוב כשיהיה בן שנתיים ומעלה. חלק גדול מאלרגיות הינקות הללו עוברות אחרי גיל שנתיים לשמחתנו. כל מזון חדש שאת מציעה לבנך צריך להינתן בנפרד. זאת כדי שבמקרה של רגישות, תוכלי לדעת לאיזה מזון לשייך את הרגישות. בנפרד- הכוונה רק מזון חדש אחד בכל כמה ימים. המזון החדש יכול להנתן במסגרת ארוחה עם מזונות אחרים שהתינוק כבר רגיל לאכול. בתיאבון ובהצלחה.