ללזר
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ראיתי שאתה ממליץ על שבולת שועל רציתי לדעת האם זו של חברת קווקר בסדר, ומה דעתך על הדגנים (squares) של חברה זו - הם עשויים משיבולת שועל ואם למשל עושים דיסת שיבולת שועל וממתיקים זה לי לפחות נשמע זהה כמו לקחת דגנים אלה וחלב במקום שבולת שועלת המתקה וחלב מה דעתך? ועוד שאלה - איזו כמות של שיבולת שועל ואיזו כמות נוזל (מיים או חלב) צריך בערך למנה אישית לארוחה?
היי איתי, נכון, אני מאוד בעד השיבולת. משום שהיא משביעה ולא גורמת לעליה ברמת הסוכר בדם. חלק מהמשתתפים לא כל כך אוהבים זאת, אבל אני כן. הקווקר הוא מעולה לפי דעתי, כי הוא טעים ואני מנסה להגיע לרמה שלו עם החלטורות שלי אבל לא מצליח לי, מה לעשות? כל דבר של קווקר הוא טוב מאוד, ממש כך. הממתיק בא במקום הסוכר החום שיש בקווקר. הדגנים בחנות הטבע לא כל כך טעימים - זה טבעם. אני משתמש בחלב 3%, אבל בהחלט בא בחשבון גם מיים חמים. שים לב למשקל השקית של הקווקר ונסה לחקות את המשקל והיחס: כוס חלב על 30 עד 40 גרם שיבולת שועל. במשך הזמן תוכל לתקן את היחס לבד לפי טעמך. אני מערבב שיבולת, דגני חיטה, סובין חיטה וסובין שיבולת שועל יחד עם ממתיק נוזלי מדי פעם על חלב ומחמם 90 שניות במיקרו. עדיף קווקר על חלב 90 שניות או קצת פחות זמן חימום. כל זה רק בחורף. לבריאות ובתאבון
איתי, שכחתי משהו: אתה יכול להחליף את הממתיק הנוזלי עם סוכר וניל ולטעם קצת קינמון