פחמימות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/04/2002 | 16:38 | מאת: שמעון

האם קיים הבדל מהותי בין מאכלי פחמימות מסוג:פסטות,לחמים שונים כולל לחם מחיטה מלאה,עוגות,ספגטי-לבין מאכלי פחמימות מסוג: אורז,אורז מלא,כוסמת,שיבולת שועל,ותירס.ומה עדיף על מה יותר ???

15/04/2002 | 08:49 | מאת: שושי

שמעון, יש פחמימות מורכבות, כמו פסטה, אורז מכל סוג, לחם (מלא או לבן), תפו"א, תירס, קוסקוס, וכו'. מאלה מומלץ לצרוך תוך גיוון, אבל עדיף כמובן מזון מלא על מעובד (הוא מכיל סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול). יש גם פחמימות "ריקות" הנקראות כך היות שאין בהן כל ערך תזונתי למעט הקלוריות.. עם אלה נמנים הסוכרים למיניהם (כולל ממתקים, עוגות וכו'). מאלה מומלץ להימנע ככל שאפשר.

17/04/2002 | 09:18 | מאת: נירה אולנד

שלום שמעון הכל תלוי לאיזו מטרה ועבור מי. אין כאן כלל אחד שנכון ועובד בכל מקרה ולכל מטרה. לאנשים בריאים שמנהלים אורח חיים רגיל מומלץ לאכול בעיקר פחמימות מורכבות, ורצוי שיהיו מדגנים מלאים ככל הניתן: לחם מקמח מלא, אורז לבן או מלא, פסטה, תירס, בורגול וקוסקוס (שניהם ניתנים להשגה גם בגרסה מלאה שהיא עדיפה,), כוסמת וכו'. פירות, שעשירים בעיקר בפחמימות פשוטות, כן מומלצים לצריכה, בגלל שהם מכילים ויטמינים וחומרים חשובים אחרים, וגם סיבים תזונתיים שמאטים את ספיגת הסוכר שבהם, בדרך כלל ההמלצה לאדם ממוצע היא עד 3 מנות פרי ביום. פחמימות פשוטות אחרות, כמו סוכר , שתיה מתוקה, דבש, ריבות, ממתקים שונים- אפשר לצרוך, אך רצוי להגביל את הכמות למינימום האפשרי. כשמדובר באדם בעל בעיה של סוכרת או עקומת סוכר בעייתית ההנחיות שונות, יש צורך להתחשב במהירות הספיגה של סוכרים שונים, ולהכניס עוד שיקולים להוראות. בנושא של הרזיה כמובן שיש צורך לשקול את כל התפריט, גודל מנות וכו'. אצל אנשים שעוסקים הרבה בספורט נכנסים שוב שיקולים של כמויות, מתי לאכול מה וכ'. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית