קלוריות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
1. במקומות שונים נתקלתי בערכים שונים לחלוטין באשר לכמות הקלוריות בזית בודד אחד. מה הערך הנכון? 2. כמה גרמים יש בכף ובכפית? כמה יש בכוס? 3. קניתי את הספר שהמלצת עליו לגבי ערך תזונתי של מזונות אבל הכל שם ב-100 גרם ומה לעשות- האוכל שאני אוכלת לא נמדד כך... בנוסף יש שם מדדים רק לגבי אוכל מאוד "טהור"- בלי תוספות של טיגון למשל, של פירורי לחם... מה לעשות כשאני אוכלת שניצל למשל? איך אני יודעת כמה קלוריות יש בזה? 4. כשאני שמה כף שמן זית בסלט אני מוסיפה כ-100 קלוריות לחשבון היומי שלי, נכון או לא נכון? האם עדיף לי לוותר על כף שמן זו ועל הקלוריות שבה או ששמן זה בעל סגולות כה חשובות בריאותית שעדיף לסבול את הקלוריות הללו? תודה.
שלום יפעת השאלות שלך הן רק דוגמאות בודדות לרמת הסיבוך המיותר שמגיעים אליו כשמתעסקים בספירת קלוריות. האכילה הופכת להיות חישובים על גבי חישובים מעיקים , במקום ללמוד ולהפנים כיצד לבנות ארוחות מאוזנות עם גודל מנה סביר. אז אם את רוצה להמשיך ולסבך לעצמך את החיים מאד, את יכולה לקנות לך גם מאזני מטבח טובים ומדוייקים, ואז: 1. כדי לדעת כמה קלוריות יש בזית את צריכה לשקול אותו ולחשב על פי כמות הקלוריות שיש ב 100 גרם . 2. כנ"ל לגבי כמה גרמים יש בכפית , כף וכוס. שמן יותר קל ממים, קמח יותר כבד ממים, עדשים יבשות יותר כבדות מקמח, וכו'. הכל תלוי מה בדיוק את מודדת. 3. אם את רוצה לדעת כמה שמן נספג בשניצל שטיגנת את יכולה לשקול את כמות השמן שאת מוסיפה למחבת, ולהעריך כמה מתוך השמן הזה נספג לשניצל. 4. כף שמן בדרך כלל מחושבת כ 135 קלוריות , צר לי. ואת יכולה להמשיך כך ולשאול אלף שאלות, שרק ילכו ויסבכו לך את החיים יותר ויותר. במקום השיטה הזאת, את יכולה ללמוד כיצד לבנות לעצמך תפריט מאוזן וסביר במידות ביתיות פשוטות, על ידי שימוש בפירמידת המזון וקבוצות המזון. אז נכון, בשיטה הזאת הקלוריות הן לא העיקר, והן נספרות בערך ולא בדיוק, אך יש משקל כבד לסוגי המזונות שאת אוכלת, כמה מכל דבר צריך להרכיב תפריט בריא, ועוד. את יכולה למצוא את המידע במאמר "פירמידת המזון" בארכיון אתר זה. בהצלחה.