חלב עמיד
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם נכון הדבר שחלב עמיד בריא יותר מחלב טרי . שמעתי שהחלב עמיד עובר פיסטור מיוחד והא נטול חיידקים לגמרי . בתודה לתשובתך.
חלב רגיל עובר פיסטור בפיסטור מושמדים החיידקים הפתוגנים (60 מעלות) אבל מרכיבים תזונתיים עדיין נשמרים, חלב עמיד עובר עיקור, קרי הרתחה וקירור, חלק מהמרכיבים התזונתיים נהרסים. אז חלב עמיד הוא מעוקר, ונטול חידקים, אם זה בריא יותר? לא הייתי אומרת כי עובדה שהיוגורטים מצטיינים ברמות החיידקים שלהם. אז השאלה היא, אם אתה חי בבועה סטרילית, כ זה מה שאתה צריך, אם אין לך מקרר, זה מה שאתה צריך, אבל אם אתה בריא ונורמאלי, אם אפשרות קירור לך על חלב רגיל, זה גם בריא יותר לכיס.
שלום ג.ל. חלב עמיד עובר פסטור בחום גבוה יותר, לכן הוא גם קצת יותר מתקתק, והוא נשמר בואקום, לכן הוא מתקלקל כעבור הרבה יותר זמן מאשר חלב רגיל. החיידקים שמקלקלים את החלב לא בהכרח מפריעים לבריאותנו, כך שלא ברור עד כמה יש הבדל מבחינה בריאותית, יש יותר הבדל מבחינת נוחות השימוש, וכאן כל אחד עם מה שנוח לו: לקנות שקיות חלב רגיל מידי כמה ימים, או להשתמש בחלב עמיד שיהיה במזווה לשעת צורך. לרוויה.