אינדקס גליקימי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/04/2002 | 10:43 | מאת: איתי

אודה לכם ולדיאטנית במיוחד אם תועילו לעשות סדר בבלאגן מה עדיף לאכול ואיך פיתאום עדיף משהו יותר שומני (גלידת שמנת על מאכל קפוא ללא שומן - ה- "סורבה פרי") על משהו ללא שומן אנא הבהירו

10/04/2002 | 12:48 | מאת: לזר

שלום איתי, כאשר מעלים את הנושא הזה בפורום (אני בדרך כלל אשם) יש המון תגובות לכאן ולשם. גם נירה כבר ענתה בעבר לשאלה הזאת. הקבועים בפורום מכירים את התשובה שלה. עד שנירה תענה, אני אגיד לך את התשובה שלה: האינדקס הגליקמי איננו קנה המידה היחידי לדיאטה נכונה...את זה אתה יכול לקרוא מהאתר שלי כאן. http://www.tcb.ac.il/type1file/gi.html תשובה ללא עמוד שידרה לא מקובלת עלי. כדי להבין מהו האינדקס צריך להשקיע בלימוד הנושא ורק אחר כך לשאול, כי תשובה כזאת מורידה לבן אדם את החשק אפילו להמשיך להיתעניין. אבל, זה לא מין הנמנע שהאינדקס לא עבורך. אני משתמש בו יום יום בצורה שוטפת וללא קושי מיוחד, כי הוא הופך להיות הרגל תזונה - אחד מיני רבים כמובן. אין צורך להיסחף וכל דבר יש לבדוק טרם גלישה לתוכו...

12/04/2002 | 20:34 | מאת: נירה אולנד

שלום איתי אם אתה לא חולה סוכרת ולא סובל מהיפוגליקמיה, ומטרתך היא להוריד במשקל, אז האינדקס הגליקמי באמת יכול לבלבל אותך לחלוטין, ועלול לתת לך אינפורמציה שאינה נחוצה לך כלל. המידע שהאינדקס הגליקמי נותן הוא: עד כמה מהר רמת הסוכר בדם עולה לאחר האכילה של מזון מסויים המכיל פחמימות. זה הכל. מאחר ושומן וחלבון במזון מאטים את ספיגת הסוכר לדם, יוצא שדווקא מזונות שומניים יותר (ולכן גם עשירים יותר בקלוריות) "רצויים " יותר למי שרוצה שרמת הסוכר אצלו בדם תעלה לאט יותר. כמובן שלצורך הרזיה מתקבלת כאן תמונה די מעוותת. כדי לרזות צריך לבנות תפריט שמבוסס על הרבה ירקות, מעט פירות, דגנים מלאים (שמשביעים לאורך יותר זמן בגלל תכולת הסיבים שבהם), רמה בינונית של מזונות חלבוניים דלי שומן, ומעט שומן ממקורות צמחיים. כדי לדעת קצת יותר אתה יכול לקרוא את המאמר "פירמידת המזון" בארכיון המגזין באתר זה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית