אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/04/2002 | 14:09 | מאת: קרן

לנירה שלום, אני מאוד אוהבת לאכול דגים (גם חיים- כמו בסושי למשל) ושמעתי שדגים כמו סלמון וטונה עשירים בחומצת שומן אומגה 3. רציתי לדעת האם החומצה נשמרת גם בטונה משומרת והאם בכלל מומלץ להרבות באכילתה (אני אוכלת טונה מקופסת שימורים כמעט כל יום). אותו הדבר לגבי סלמון מעושן- האם החומצה בו פחותה מבסלמון טרי או קפוא? בתודה קרן

09/04/2002 | 20:08 | מאת: natan

הייתי ממליץ לך על אגוזי מלך מכילים אומגה 3 מפחית כולסטרול מכיל שומן בלתי רווי בניגוד לדגים שהנך אוכלת הכמות המומלצת כ40גרם ליןם.

11/04/2002 | 08:07 | מאת: קרן

אתה מתכוון ל 40 גרם אגוזים נכון? לא דגים אם הבנתי אותך נכון. האמת שלא ידעתי את זה, הבעיה היא שאני לא אוהבת אגוזים ואני עדיין רוצה לשאול לגבי דגים את מה ששאלתי, כי אני מאוד אוהבת דגים והייתי רוצה לדעת אם באמת ערכי האומגה 3 נשמרים גם בשימורים וכו'. תודה על העיצה בכל אופן קרן

12/04/2002 | 19:50 | מאת: נירה אולנד

שלום קרן טונה היא אמנם דג ים, אך בשרה די דל שומן, ולכן כמות האומגה 3 שיש בה קטנה מאד מלכתחילה. הבישול או השימור לא אמורים להפחית את כמות האומגה 3. בטונה משומרת בשמן ייתכן שמעט אומגה 3 שקיים בדג מתערבב בשמן שבו משומרת הטונה, ואם את לא אוכלת גם את השמן, אז את מקבלת עוד פחות מכפי שקיים מלכתחילה. מקורות טובים לאומגה 3 הם סרדינים (טריים או משומרים, עדיף לאכול יחד עם השמן ולוותר על שמן נוסף באותה ארוחה), סלמון (בכל צורה, רק שיהיה ממי ים קרים ולא מבריכה), מקרל, הרינג, שפרוטים. דגי ים אחרים כמו טונה, סול, הליבוט, בקלה וכד' מכילים כמויות קטנות מאד של אומגה 3, כי הם דלי שומן מאד מעצם טבעם. אך אפשר לאכול גם אותם כמקור טוב לחלבון דל שומן וקל לעיכול. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית